Aldo Kalulu; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Malo je nedostajalo da prođu pune dve godine otkako Partizan nije bio lider domaćeg šampionata, ali su se sedam uzastopnih slavlja i kiksevi Crvene zvezde pobrinuli da tako ne bude

Partizan je na vrhu tabele domaćeg prvenstva, prvi put još od 21. marta 2022. godine, odnosno nakon 19 meseci ili tačnije – posle 559 dana. Zvuči možda neverovatno, ali je tako.

I zasluge za to pripadaju samo Igoru Duljaju, njegovim igračima i saradnicima. Sve ostalo što je uprava crno-belih uradila nije im bilo od koristi, između ostalog i to što nemaju podršku navijača na svom terenu. „Grobari“ i dalje bojkotuju utakmice u Humskoj zbog rukovodstva, odnosno dok direktor Miloš Vazura ne napusti klub.

PROČITAJTE JOŠ

Zato na gostovanjima „grobari“ i te kako podržavaju ekipu, tako je bilo i u Kruševcu, gde je Partizan slavio sa 2:0 u 10. kolu i zaseo na čelo superligaškog karavana sa 22 boda. Pretekao je drugoplasirani TSC koji ima dva manje, dok je četiri koraka iza Crvena zvezda na trećoj poziciji.

Partizan je ujedno nanizao čak sedam prvenstvenih pobeda i ne zna ni za šta drugo osim za trijumf još od kraja jula. Uhvatio je ritam, iako je bilo trzavica, pa i loše igre u tim nizu, ali pobednički niz traje puna dva meseca, jer je svih sedam trijumfa u Superligi ostvareno u avgustu i septembru.

Poslednji put su crno-beli ostali bez celog plena na otvaranju sezone, 29. jula, kada su odigrali nerešno 3:3 na gostovanju TSC u Bačkoj Topoli.

Od tada znaju samo za pobede uz gol razliku 17:7, dovoljno za najavu nekih boljih dana u Humskoj, pogotovo posle evropskog fijaska i svega što se dešava u i oko kluba…

U toj trijumfalnoj seriji redom su padali Vojvodina (2:0), Radnički Niš (2:1), Javor (3:1), IMT (3:2), Radnik (3:2), Zelezničar (2:1) i pomenuti Napredak (2:0). Istina, bilo je i provlačenja, loših partija i velikih preokreta u poslednjim trenucima utakmica, kao protiv IMT u gostima ili Surduličana u Humskoj – i od jednih i od drugih je Duljajeva četa gubila 0:2 i na kraju slavila.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zato je u Kruševcu odigrao Partizan možda i najbolji prvenstveni meč ove sezone, dominirao je i stvarao šanse, i uz to zatvorio prilaze golmanu Aleksandru Jovanoviću. Položili su crno-beli bitan ispit za nastavak sezone, u kojoj silno žele da bore za titulu kada su već ostali bez evropskih snova.

„Moram da pohvalim protivnika koji je igrao fer i korektnu utakmicu, nije bilo agresivnosti i zle krvi, prava sportska utakmica. Mi smo je kontrolisali od prvog minuta, dali smo dva gola, imali smo šanse, mirno smo utakmicu priveli kraju. Ono što moram da pomenem jeste da je bila divna fudbalska predstava, gde ima navijača, fudbal se igra za njih. Želim puno sreće kolegi, vredan je i pošten čovek, znam da će izvući iz rezultatske krize Napretka“, poručio je Duljaj posle meča u Kruševcu.

I sam trener crno-belih je imao reči hvale za izdanje svojih pulena.

„Svakako, ovo je jedna od naših najboljih partija. Nismo primili gol, izbili smo na prvo mesto, ali prvenstveno je tek počelo. Teško je doći gore, još teže ostati. Nema prostora za euforiju, jer nije važno ko prvi krene nego ko prvi završi na cilju. Pohvale za veliki broj navijača koji su došli da nas podrže“, dodao je Duljaj.

Malo je onih koji su očekivali da vide Partizan na prvo mestu, teško da su to i najoptimističniji navijači mogli da zamisle, nakon prelaznog roka i brukanja na evropskoj sceni.

BONUS VIDEO Dritan Abazović za Nova.rs: Partizan je kult i brend kao niko pre, Jokić je košarkaški Mesi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar