Miloš Vazura Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Sve je isto, samo Milorada Vučelića nema.

Partizan je u seriji od šest pobeda u Superligi Srbije i na deobi prvog mesta sa ekipom TSC-a, a Crvena zvezda gleda u leđa sa četiri boda minusa uoči večitog derbija (sreda, 19.00).

Ukoliko pobedi, Partizan bi mogao da se odlepi na sedam bodova viška i bar na papiru postane čak i favorit za titulu. Reklo bi se, sve ide po loju i u zaboravu je ostao evropski fijasko i debakl protiv Nordsjelanda.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, situacija je daleko od idealne ma koliko god je trenutni rezultati maskirali.

Prvo, Partizan je poslednje tri pobede izvojevao na mišiće i u dva navrata uz čudne preokrete kada je spasavao glavu nakon što je gubio sa 0:2, a da bi nešto lakše izašao na kraj sa Železničarom u poslednjem meču.

Koliko god da je Partizan efikasan i tandem Natho-Saldanja hara ligom, odbrana je nestvarno loša.

Najbolja ilustracija bio je meč protiv Radnika iz Surdulice koji je do duela sa Partizanom postigao tri gola u šest mečeva, da bi crno-belima postigao dva, a odmah potom ostao na nuli.

Plastično gledano, Partizan je pomogao Radniku da popravi gol razliku jer najalarmantniji deo ekipe nije dobio pojačanja iako je sve vrištalo da su potrebna, a pridošli Natan Medina neće skoro na teren jer nije spreman za iole ozbiljan fudbal.

Crvena zvezda možda zaostaje četiri boda zbog dva nepredviđena kiksa, ali je na papiru to neuporedivo bolji tim i biće veliki favorit u predstojećem meču.

Crno-beli bi u ovom trenutku pristali i na bod i zadržavanje pomenute razlike, a šansu će verovatno tražiti u činjenici da nisu sedam godina izgubili na svom terenu, ali ni tu momenat nije idealan.

Foto: Starsport

U Humskoj zbog bojkota neće biti navijača na južnoj tribini i Zvezda će imati dodatni vetar u leđa od strane svojih navijača, a treba reći da crno-beli nisu pobedili Zvezdu četiri godine u prvenstvu, a tri ako se računaju sve utakmice.

Dakle, ni u tom aspektu voda ne ide na vodenicu Partizana, pogotovo što je Zvezda kršeći pravila odložila prvenstveni meč za vikend sa TSC-om i imala više vremena da se spremi za ovaj duel.

Ali, nije problem samo u derbiju kada govorimo o šansama za titulu Partizana.

Čak i da pobedom dođe do sedam bodova prednosti, čitava situacija u klubu je užasno loša i preti da se uruši svakog dana.

Poslednji fijasko je vezan za transfer golmana Aleksandra Jovanovića zbog kojeg je Partizan u problemu jer ga je kiparski Apolon tužio zbog neisplaćene prve rate dogovorenog novca.

To je alarmantan podatak jer se spekuliše o cifri od 50 hiljada evra (na svakih devet meseci), a direktor Miloš Vazura po starom dobrom običaju ne plaća obaveze dok ne stigne sudska presuda, pa onda moli državu za pomoć.

Foto: Starsport

Ako se zna da Partizan zbog neigranja Evrope nema dodatni prihod, a u crno-belom sastavu su nosioci mahom stranci, postavlja se pitanje koliko će redovno moći da se isplaćuju plate i da li će igrači želeti da bez para sa jednakim entuzijazmom nose crno-beli dres, jer stranci imaju manju toleranciju.

Istorija nam je pokazala da su lideri poput Takume Asana i Fusenija Dijabatea po svaku cenu bežali od kluba kada je nastajao problem u isplati, pa je pitanje kako će reagovati sadašnja legija stranaca.

Ako znamo da je fokus najvatrenijih navijača na teranju aktuelne uprave koja je unazadila klub do neslućenih granica i da zbog toga ne dolaze na stadion u Humskoj, onda je i dobar momentum samo kula od karata koja za čas može da se sruši.

A Miloš Vazura brine o foteljama koje su navijači uništili, više nego o bilo čemu drugom.

Jer, dok ga vređaju na stadionu što bi mnoge oteralo, makar samo da to ne slušaju, njemu je najbitnije da mu bude udobno.

Zato svi kojima je Partizan u srcu treba da uživaju u aktuelnim trenucima u kojima je Partizan ispred najvećeg rivala i bori se za titulu jer sve ovo možda ne potraje naročito dugo.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar