Foto: Starsport

Partizan i Crvena zvezda su u subotu odigrali svoje mečeve u Superligi, a crno-beli su se, osim fudbalom, bavili i političkom propagandom.

Crno-beli su pobedili TSC iz Bačke Topole sa 2:0, dok je Zvezda koji sat kasnije savladala Radnički iz Niša sa 5:1.

PROČITAJTE JOŠ:

U danu koji je prethodio izborima, klub iz Humske je na perfidan način poslao poruku, koja je parlamentarni slogan Srpske napredne stranke na ovim izborima.

Time je prekršena izborna tišina, pošto je Partizan na svom Instagramu uz fotografiju ekipe napisao „Zajedno možemo sve“ i dodatak „juriš na titulu“, da bi se zabašurio politički kontekst.

Navijači su to primetili, pa su počeli da ukazuju na sporni slogan u komentarima ispod objave Partizana.

„Je l’ vas malo sramota“, „Čiji je to slogan“, „Sram vas bilo za komentar“, „Sekto, marš iz Partizana“, samo su neki od komentara koje su crno-belima ostavljali pratioci.

Mesec dana ranije je istu poruku „Zajedno možemo sve“ u kameru Arene sport izgovorio i trener Crvene zvezde Dejan Stanković, kada je govorio o svojim očekivanjima u derbiju sa Partizanom.

Razlika je jedino što tada nije kršena izborna tišina, što je bio slučaj u subotu.

Podsećamo, u nedelju se u Srbiji održavaju izbori na nivou Beograda i parlamenta, a građani Srbije biraju i predsednika Republike.

Neki od poznatih sportista poput Nemanje Vidića, Zorana Mirkovića, Maje Ognjenović, Danila Ikodinovića su već jasno stavili do znanja da će iskoristiti svoje biračko pravo i da će glasati.

BONUS VIDEO: Dušana Tadica pogodili časom piva u glavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare