kombo Marko Nikolić, Vladimir Ivić, Veljko paunović kao treneri
Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov / POOL,News Images / ddp USA / Profimedia, News Images Alamy /Alamy/ Profimedia, News Images/ddp USA /Profimedia kombo

Novog trenera Partizana čeka težak posao.

Završnica prošle sezone još je sveža u Partizanu, što zbog bolnih poraza i suočavanja sa činjenicom da trofeja ponovo nema, što zbog ostavke Aleksandra Stanojevića na mesto trenera.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogo pitanja bez odgovora i glavobolja zbog izbora novog šefa struke uoči najvažnije sezone u novijoj istoriji srpskog fudbala zbog direktnog plasmana u Ligu šampiona koji donosi titula, veliki su izazov za staru i dokazano neuspešnu upravu.

Nekoliko imena se u javnosti provlači kao ozbiljni kandidati i želje čelnika, a očekuje se da crno-beli u najkraćem roku reše pitanja šefa struke.

Jedan od kandidata i velika želja navijača crno-belih već je otpao, pošto se posle dugih pregovora miljenik navijača Partizana Saša Ilić dogovorio sa ekipom CSKA iz Sofije.

S druge strane, u upravi kluba, prema dostupnim informacijama, pucaju visoko.

Glavne želje su Marko Nikolić i Vladimir Ivić, ali ne treba zanemariti ni Veljka Punovića, donedavno trenera Redinga i svetskog šampiona 2015. godine na Novom Zelandu za igrače do 20 godina.

Nikolić je prvi pik i neko čiji bi dolazak imao veliki odjek u javnosti, jer spada u najbolje srpske trenere koji ima i reputaciju van granica Srbije.

Foto: EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas

Nikolić je ujedno i poslednji trener koji je sa Partizanom osvojio titulu kada je pre šest godina napravio neverovatan preokret, pa se u Partizanu nadaju da bi i sada bio idealno rešenje za prekid Zvezdine surove dominacije. Nikolić je i posle Partizana imao uspešnu karijeru, a nakon angažmana u Lokomotivi iz Moskve počelo je da se priča i o ligama petice, a žele ga i najveći ruski klubovi.

Zbog toga deluje da šanse Partizana nisu prevelike da ga dovedu, ali ne treba potpuno izbaciti mogućnost da kao veliki partizanovac želi ovakav izazov.

Vladimir Ivić se etablirao kao jedan od najboljih srpskih trenera mlađe generacije. Ime je izgradio u Grčkoj i Izraelu, a oprobao se i u engleskom Čempionšipu, gde je imao solidne rezultate u Votfordu.

Ipak, po svim dostupnim informacijama, Vladimir Ivić nema želju da se u ovom trenutku vrati u srpski fudbal, pogotovo što deluje izvesno da će imati priliku da se vrati na mesto uspeha u Makabi iz Tel Aviva sa kojim je osvojio titulu.

Foto: EPA/MAURIZIO DEGL’INNOCENTI

Doskorašnji trener izraelskog velikana Mladen Krstajić je uprkos prvim informacijama da je blizu klupe crno-belih javno rekao da ne želi povratak u srpski fudbal, što je dodatno skučilo manevarski prostor uprave Partizana.

Stalni kandidat polako postaje i Ilija Stolica, koji se već nekoliko puta dovodio u vezu sa Partizanom.

Prema pojedinim insajderskim informacijama, u ulogu favorita za poziciju trenera ušlo je i ime italijana Marka Simonea.

Pojedine informacije iz kluba kažu da bi u Partizanu radije nekog domaćeg stručnjaka, ali ne odbacuju opciju da posle Lotara Mateusa, Jirgena Rebera i Avrama Granta još jedno strano ime bude upisano u istoriju kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Priču dodatno podgrevaju informacije koje stižu iz izvora bliskih italijanskom treneru. U Simeoneovom timu su poprilično optimistični po pitanju ostvarivanja saradnje sa Partizanom, pošto je obavio telefonske razgovore sa čelnicima kluba i trebalo bi da doputuje u Beograd.

Iako u svom rezimeu ima i rad u klubu kakav je Monako, do sada kao trener nije imao nekih uspeha, a karijera mu se kretala od Francuske do Afrike. Simone je kao trener radio u Monaku, Turu, Lavalu, Šateru, Lozani, Klubu Afrikani, te na Tajlandu i Maroku.

Odluka bi trebalo da bude doneta u najskorijem roku, jer je zbog pomeranja kalendara nova sezona praktično na pragu. U redovima vicešampiona definitvno žele neko zvučno ime i trenera koji je tvrdokorni partizanovac i poznaje DNK kluba, ali bi na kraju izbor mogao da ode i u drugom pravcu.

BONUS VIDEO Žocova lekcija navijačima: Velika sramota, nemojte nikad više ovo da radite

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar