Fudbaleri Partizana; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dan nakon što su fudbaleri Partizana rešili da obraduju legende kluba i odnesu osnovne namirnice Momčilu - Moci Vukotiću, Mustafi Hasanagiću, Ivanu Ćurkoviću i Branku Rašoviću, Nova.rs stupila je s njima u kontakt. Očekivano, svi su bili dirnuti ljudskim i lepim gestom u teškim vremenima. Bravo, za humane crno-bele!

Ivanu Ćurkoviću (76), legendarnom golmanu Partizana i Sent Etjena, sada počasnom predsedniku crno-belih, u beskontaktnu posetu simbolično je došao Vladimir Stojković, aktuelni „kec“ kluba iz Humske.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, otkako je u Srbiji stupilo na snagu vanredno stanje zbog pandemije, osobama starijim preko 65 godina zabranjeno je da izlaze na ulicu.

„Jako me je obradovao i dirnuo taj neočekivani gest. Zahvaljujem se fudbalerima Partizana koji su u dogovoru sa portparolom Biljanom Obradović sami osmislili ovu ideju. Nisu hteli da se priča o tome, učinili su to mimo kluba i zbog toga sam posebno dirnut. Ovo je još jedan primer da Partizan vodi računa o svojim legendama. Bez obzira na godine, veze sa klubom moraju da se zadrže. Mnogo je tu emocija u sportu, fudbalu, klubovima. Drugačije je nego u firmama. Hvala im još jednom od srca“, rekao je Ivan Ćurković za Nova.rs.

Moca Vukotić; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

I čuvenom Momčilu – Moci Vukotiću (69), koji je golovima i driblinzima zadužio klub za sva vremena i postao miljenik „grobara“, došao je „na noge“ Vladimir Stojković.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedno prijatno iznenađenje, lep gest od strane igrača. Mislim da su pokazali da nas starije ne zaboravljaju, spremni su da nam se nađu i u ovakvoj situaciji. S druge strane, jedna lepa poruka u ovim teškim okolnostima, da ne možemo da mislimo samo na sebe, već da pomognemo i vodimo računa o drugima. Da pokažemo zajedništvo, tako ćemo lakše da izađemo na kraj s problemima“, rekao nam je Moca Vukotić.

Mustafi Hasanagiću (78) u „posetu“ je došao vezista Aleksandar Lutovac.

Legendarni Hasanagić igrao je za Partizan od 1961. do 1969. godine i na 104 meča postigao je 56 golova.

„Drago mi je da su nas se setili. Divan gest, kao podstrek da izdržimo ovu situaciju. Nije bila akcija kluba, već fudbalera, i utoliko mi je draže. Već nekih četiri godine ne idem na stadion, ali pratim šta se dešava, jer mi mlađi sin radi u marketinu kluba. Sa suprugom sam kod kuće dok traje ova teška situacija, koju smo svi ozbiljno shvatili. Imamo dvorište i teresu, pa izađemo i sedimo. Dosta dobro sve ovo podnosimo, a mlađi sin nas obilazi i donosi šta treba“, rekao je za Nova.rs Mustafa Hasanagić.

Vitas doneo namirnice; ;Foto Printskrin FK Partizan

Uroš Vitas obišao je čuvenog defanzivca Partizana Branka Rašovića (77). On je, čini se, najmanje bio zatečen ovim divnim gestom. Otkrio nam je i zbog čega.

„Partizan je imao te gestove, tako je bilo i u moje vreme. Uvek se vodilo računa o ugledu kluba, koji je na prvom mestu, a onda se poštovao protivnik. Ljudi koji su u Partizanu su odgovorni i znaju šta rade“, zaključio je Branko Rašović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram