Luka Jović; Foto: EPA-EFE/BALLESTEROS

Španski mediji, pre svega As i Marka, ne puštaju Luku Jovića na miru. Sada su se bavili najvećim promašajima ove sezone u Primeri,a Srbin je zauzeo mesto među prvih osam u izboru Asa.

Stigao je Luka Jović za 60 miliona evra prošlog leta u Real, kao neko od koga se očekuju golovi, zbog maestralne sezone koju je imao u Ajntrahtu iz Frankfurta.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, dres kraljevskog kluba sa sobom nosi i posebnu težinu, pritisak, pa se Jović nije najbolje snašao. Sve to bilo je dovoljno da ga AS uvrsti među top osam najvećih razočaranja u španskom prvenstvu ove sezone.

Luka je prema pisanju pomenutog lista potpuno bio u senci prvog napadača Francuza Karima Benzeme. List AS obrazložio je svoju odluku.

„Napadač Srbije došao je u Real kao jedno od najprijatnijih iznenađenja prošle sezone. U Ajntrahtu je postigao 27 golova uz sedam asistencija u Bundesligi i Ligi Evrope, u timu koji je iznenadio plasmanom u polufinale evropskog takmičenja. Plaćen je 60 miliona evra, ali Luka nije uspeo da nastavi kontinuitet uprkos brojkama. Odigrao je svega 770 minuta, osam puta kao starter, a dva gola koja je postigao, mečevi su već bili rešeni protiv Leganesa i Osasune. Posle toga, Jović je od 26. januara sakupio svega 23 minuta, što ukazuje da mu trener Zinedin Zidan više ne veruje“, navodi se u tekstu.

Osim Luke Jovića na listi najvećih promašaja našla su se i Frenki de Jong iz Barselone, Žoao Feliks iz Atletiko Madrida, te Borha Iglesijas (Betis). Tu su još i Pedro Poro (Valjadolid), Mario Hermoso (Atletiko), Roni Lopes (Sevilja), Fernando Kaljera (Espanjol).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram