Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Fudbaleri Partizana svoju ovosezonsku evropsku odiseju počinju na svom terenu, utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rival ekipi trenera Sava Miloševića je letonski RFS iz tamošnje prestonice – Rige.

PROČITAJTE JOŠ

Taj klub je proteklu sezonu u nacionalnom takmičenju završio na drugoj poziciji, ali je osvojio Kup Letonije.

RFS je prethodne sezone takođe učestvovao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je zaustavljen na startu.

Bolja od njih u dvomeču bila je ekipa ljubljanske Olimpije.

Za razliku od prošle godine, sada će rivali odigrati samo jedan meč, a žrebom je utvrđeno da domaćin bude Partizan.

„Najviše strahujem upravo od te činjenice. To stvara posebni psihološki pritisak jer nema popravnog i to je prednost za slabije rivale. Možda to nama bude prednost u nekoj drugoj fazi. U ovim utakmicama to nije dobro po nas i najbitnije je kako će igrači izdržati psihološki pritisak jer će sve stati u tih 90 minuta“, rekao je trener Milošević na pitanje sportske redakcije Nova.rs.

Posle klimavog starta sezone crno-beli tim je upisao tri uzastopne pobede u Superligi Srbije i u dobrom raspoloženju očekuje evropski duel.

„Ključ je da mi odigramo one stvari koji moramo, uz poštovanje protivniku. Da uvedemo utakmicu u ritam koji nama odgovara. Dobro je što igramo na našem terenu, naša ekipa se ovde oseća komotno i treba da iskoristimo tu prednost maksimalno“, istakao je Milošević.

Partizanovi ofanzivci nalaze se u dobroj formi, pošto su postigli 11 golova na poslednje tri utakmice, ali što je najvažnije po crno-bele, odbrana je takođe blistala jer nisu primili gol na poslednja tri meča.

Za razliku od prethodnih mečeva kada je mrežu čuvao mladi Aleksandar Popović, sada će se na golu naći kapiten Vladimir Stojković.

Partizan je favorit

Partizan večeras (21.00) otvara evropsku sezonu protiv letonskog RFS-a iz Rige. Očekuje se ubedljiva pobeda crno-belih, s obzirom na snagu rivala – kvota na keca je 1,20, a na kombinazziju 1&4+ 2,05.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan – RFS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar