Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prezime Pantelić kao da je sudbinski povezano sa 26. oktobrom, niškim Radničkim i stadionom "Čair".

Pre 40 godina na tom terenu golman Dragan Pantelić je legendarnim pogotkom iz šuta preko celog terena doneo pobedu niškom timu protiv mostarskog Veleža, u tadašnjoj ligi „velike“ Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je uspeo da prevari kolegu Envera Marića, koji je bio reprezentativac Jugoslavije na Svetskom prvenstvu 1974. godine.

„Igrao se 88. minut. Uzeo sam loptu u svom šesnaestercu i odmah degažirao, kako bih pronašao centarfora Mitoševića. U tom trenutku nisam video da je Marić napustio gol i nisam imao nameru da ga matiram. Lopta je pala između šesnaesterca i penala, na nju su trčali Mitošević, Marić i još nekoliko igrača. Svi su mislili da će lopta doći u njihov posed, međutim, ona je nezgodno odskočila i završila u mreži Veleža. Posle završetka utakmice, bilo mi je neprijatno da se pozdravim sa Marićem. Znam da mi je zamerio, ali valjda je shvatio da tu nije bilo zle namere. Hajde da sam na taj način postigao gol nekom klincu, baš bi me bilo briga, ali, ovako, zna se ko je bio Marić. Međutim, taj gol nas je odveo u Kup UEFA“, govorio je Pantelić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Niške Vesti (@niskevesti.rs) дана

Pantelić je bio poznat kao odličan izvođač penala, pa je jedne sezone bio drugi strelac Radničkog, odmah iza napadača Dušana Mitoševića.

Tačno četiri decenije kasnije, još jedan Pantelić je zablistao na „Čairu“.

Centralni vezista, Dušan, rođen 1993. godine, postigao je prelep pogodak u utakmici protiv Partizana.

Taj gol je bio dovoljan za pobedu Radničkog i veliko iznenađenje u duelu sa favorizovanim beogradskim klubom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar