Foto: EPA-EFE/EDUARDO COSTA

Fudbaleri Partizana su bili na ivici ponora kada je početkom drugog poluvremena Santa Klara posle još jedne loše reakcije odbrane povela sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Ako se uzme u obzir da ni igra ništa nije obećavala, činilo se da će crno-beli platiti danak lošoj igri u odbrani, povredama i užasno tankoj klupi, ali je jedna vrhunska akcija iz prekida bila dovoljna da Partizan ostane u igri za prolaz u grupnu fazu. Malo je čak i nedostajalo da se crno-beli u potpunosti vrate, ali će za to morati da traže svoju priliku u Beogradu.

Znalo se da će Stanojević imati problema oko sastavljanja tima, jer je izostanaka Zdjelara bio veliki udarac. Vezista je bio glava barikada protivničkih napada i osigurač da nesigurna odbrana neće biti ostavljena na milost i nemilost.

Od početka je bilo jasno da roviti Šćekić i nedovoljno brzi Jojić neće moći da nadomeste Zdjelarov izostanak, a ni tek oporavljeni Miljković nije doneo na sigurnosti.

Već u četvrtom minutu je Karlos iskoristio očajnu reakciju štopera Partizan i utrčao iza leđa Vujačiću koji je zakasnio sa klizećim startom i Saničanina koji je kasnio da pokrije i rutinski završio akciju.

To je bio veliki udarac za crno bele koji u prvih pola sata nisu uspevali da pronađu način da ugroze gol rivala, ako se izuzmu traljavi pokušaji Jojića iz slobodnih udaraca.

Nije bilo kreacije na sredini, odbrana je patila, a Rikardo je bi odsečen.

Tek su u finišu prvog dela crno beli došli do igre, ali ih je već u nastavku dočekao hladan tuš. Ponovo se Santa Klara prošetala kroz kazneni prostor, a odbrana izgubljena u vremenu i prostoru posmatrala bravure Morite koji je povećao prednost.

Loše je izgledao Partizan, ali je fantastična kombinacija posle prekida koji je izveo Natho, a Šćekić majstorski glavom spojio Vujačića koji je uspeo da popravi utisak. Morao je Partizan da iskoristi period koji je usledio, ali je jedna velika šansa propuštena, a kako je vreme odmicalo i pritisak Partizana je opao.

Partizan je na kraju odigrao najlošiji meč od početka sezone i doživeo svoj prvi poraz, ali je rezultat koji će na kraju vratiti u Beograd takav da će uz bolju igru i drugačije uslove, crno-beli ipak imati šansu za prolaz dalje.

Moraće da nađe rešenje u defanzivi strateg crno-belih, da izvrši pritisak i otera Portugalce od gola, dok će u napadu morati da bude mno više strpljenja, i bolje igre u samoj završnici kako bi se obezbedila evropska jesen. Pa da uprava posle u kratkom roku obezbedi i neophodna pojačanja.

Aleksandar Popović – Nije ovo bilo veče u kojem je mladi golman Partizana imao priliku da se istakne. Kod oba gola je bio prilično nemoćan, a ponovo je pokazao i određenu dozu nesigurnosti kod visokih lopti. Imao je nekoliko korektnih intervencija, ali nije pravio razliku. U prvom poluvremenu je posle jednog šuta glavom umalo primio gol gde se videlo da ima lošu procenu visokih lopti – 5.

Aleksandar Miljković – Vratio se bek crno-belih na mesto uz desni bok kako bi doprineo čvršćoj igri u odbrani i dobio prednost u odnosu na ofanzivnije Lutovca i Živković. Ali, Aleksandar Miljković je odigrao u većem delu izuzetno loš meč. Povreda je ostavila traga, pa je previše lako ispadao i u prvih pola sata je sa njegove strane Santa Klara stvarala prilike. Prvi gol je pao kada mu je igrač domaćih pobegao i uputio centaršut. U napadu je u više navrata bio u dobrim pozicijama za centaršut, ali bi lopta bežala ili bi užasno loše centrirao. Meč za zaborav -5.

Igor Vujačić –Postigao je gol, imao i dosta dobrih intervencija, ali je njegova užasna intervencija i loše postavljanje dovelo do prvog gola Santa Klare. Ni kod drugog nije bio preterano sjajan. Još jednom se pokazalo da Vujačić ne može da bude štoper koji će iz utakmice u utakmicu nositi celu odbranu na leđima. Idealan drugi štoper, ali teško da bi mogao da bude lider odbrane ukoliko Partizan želi trofeje i iskorak u Evropi – 6.

Slobodan Urošević – Još jedna bleda partija beka crno-belih. U napadu nevidljiv, u odbrani solidan, u većem delu meča prilično dobar, ali je kod drugog gola dozvolio da se akcija razvija na njegovoj strani -6.

Aleksandar Šćekić – Sjajno je asistirao visoki vezista Vujačića kod gola Partizana, ali je odigrao generalno dosta loš meč. U ulozi u kojoj je trebao da bude glavni defanzivni korektor na sredini, videli sus e svi njegovi nedostaci. U pojedinim trenucima je imao problem i u skok igri koja bi trebalo da bude njegovo jače oružje. Mnogo bolje igra kada je u paru sa Zdjelarom, a videlo se i da nije svež i da ga je povreda usporila – 6.

Santa Clara vs Partizan
Foto: EPA-EFE/EDUARDO COSTA

Miloš Jojić – Već posle desetak minuta je vezista Partizana disao na škrge i delova kao da će svakog časa da se sruši. Nimalo mu nisu odgovarali uslovi na Azorskim ostrvima, a ni uloga sa mnogo više defanzivnih zadataka. Imao par solidnih situacija iz prekida, ali je šutirao očajno. Najlošija utakmica od početka sezone, moraće mnogo bolje u revanšu – 5.

Bibras Natho – Nevidljiv u prvih pola sata, odsečen od lopte i tek je u završnici prvog poluvremena uspeo da pokrene igru crno-belih i prebaci pritisak pred gol domaćih. U drugom poluvremenu izveo prekid posle kojeg je Partizan smanji i odmah posle izašao iz igre – 6.

Lazar Marković – I on se mučio sa vremenom, i protivničkom odbranom ali je u nekoliko navrata napravio probleme odbrani po desnoj stani. Međutim, svi njegovi dobri potezi su ostali neiskorišćeni mahom od strane Miljkovića. Kako je meč odmicao, prilično se mučio sa kondicijom. Izašao pet minuta pre kraja.

Filip Holender – Mađar je bio potpuno nevidljiv. I onaj period u završnici prvog poluvremena, kada je Partizan imao inicijativu, ništa se nije dešavalo po njegovoj strani. Izašao kad i Natho, bez ikakvog učinka na igru – 5.

Rikardo Gomeš – Ponovo je Portugalac bio odsečen od ostatka ekipe i ponovo se mučio da uopšte dođe u situaciju za gol. Pokušavao je u par navrata, u drugom poluvremenu možda i oštećen za penal, ali je napadač crno-belih u ovakvim utakmicama kada nema lopti za njega skoro bezopasan – 5.

Sejduba Suma – Zamenio Filipa Holendera, i imao više od pola sata da poveže igru. Nekoliko dobrih poteza, ali uglavnom bez učinka. Nije uspeo da poveže redove, niti da bude pretnja. Imao jedan solidan prodor koji je mogao da bude i opasniji, ali na kraju nije uspeo ništa da uradi – 5.5

Aleksandar Lutovac – Ušao umesto Holendera i doneo malo živosti u igri, ali u principu nedovoljno da bi imao veći uticaj na meč. Za 36 minuta je ipak pokazao više od Holendera za 54 – 5.5.

Milan Smiljanić – Ušao u 77. minutu da zameni preumornog Ščekića. Nije se previše isticao, niti je mnogo grešio. Nije ni Santa Klara u završnici želela previše da rizikuje – bez ocene.

Aleksa Terzić – Ušao u 85. minutu, premalo vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen.

Aleksandar Stanojević – Nije uspeo da izbegne prvi poraz u sezoni. Imao je velikih problema sa sastavom, a ni vremenski uslovi nisu išli na ruku. Pogrešio sa Miljkovićem iako je na papiru odluka imala smisla. Ovoga puta ni izmene nisu donele željeni efekat. Ipak, vraća se sa rezultatom i šansom da se plasira u narednu rundu jer je ovaj tim mentalno spremio da nikad nema predaje i to je još jednom potvrđeno večeras – 6.5.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar