Proleter Partizan Novi Sad
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su Proleter u prvom kolu Superlige Srbije i tim trijumfom su dospeli ispred večitog rivala na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je u subotu na startu Superlige odigrala nerešeno s Vojvodinom 0:0, Partizan je to iskoristio i kaznio već u prvih 28 minuta meča s Proleterom.

Dva puta je pogađao Rikardo Gomeš, u devetom i 13. minutu, zatim je Slobodan Urošević bio precizan glavom u 22, a onda i Miloš Jojić iz slobodnog udarca u 28.

Partizan je time došao do prva tri boda u sezoni i našao se na prvom mestu tabele do sada zbog najbolje gol-razlike.

Istovremeno, prvi put je na tabeli ispred Zvezde još od kada je osvojio svoju poslednju titulu pre četiri godine.

Preciznije, čak 1519 dana je prošlo od kada su crveno-beli gledali u leđa komšijama iz Humske ulice. Poslednji put se tako nešto desilo 21. maja 2017. godine.

Zvezda je nakon te sezone ušla u rekonstrukciju i krenula je u svoj period dominacije i postala je redovna u evropskim takmičenjima.

Superlige je osvajala prilično ubedljivo, a i prošlu sezonu je proletos završila sa 13 bodova prednost ispred crno-belih, uz nekoliko rekorda.

Poslednji put kada su dve ekipe bile izjednačene bilo je početkom sezone 2017/2018, ali je Partizan uglavnom u ranijoj fazi sezone imao kikseve.

Tako je bilo i lani kod Sava Miloševića, što je Zvezda ranije koristila i nije ispuštala vođstvo. U Partizanu se sada nadaju zanimljivijoj sezoni, tim pre što je tim iz Humske u prvom kolu odigrao stvarno odlično.

Standings provided by SofaScore LiveScore


BONUS VIDEO: Svi golovi i detalji finala Engleske i Italije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar