Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan je sa 2:0 savladao Floru i napravio veliki korak ka proleću u Evropi. Ušli su crno-beli sa imperativom pobede protiv autsajdera u grupi i na kraju bez većih problema do nje i došli.

PROČITAJTE JOŠ

Nije Partizan odigrao preterano dobar meč, ali su odigrali dovoljno da ne dožive bilo kakav problem. Nesigurnost i ležernost na početku je mogla da ih košta, ali kada je mreža protivnika bila načeta, sve je bilo jasno.

Da je Rikardo bio u svom standardnom izdanju kada su golovi u pitanju, bilo bi i ubedljivije. Ovako je bio dovoljan i Lazar Marković..

Partizan je skinuo pritisak sa leđa i sada može mirno da čeka i sprema dvoboj sa Gentom za prvo mesto.

Popović – Iako je Flora imala nekoliko solidnih napada, Popović gotovo da nije imao posla. Tek poneki centaršut ili povratna lopta koju bi pokupio da se zagreje, ali prave opasnosti nije bilo. Teško je steći utisak o nečijoj igri ako u njoj skoro da i nije morao da učestvuje. I onda je u 59. minutu pokazao sav svoj talenat. Bila je to polukontra Flore koja se završilo ozbiljnim udarcem sa oko dvadeset metara po klizavom terenu, ali je Popović odlično reagovao i sprečio da se Fora vrati u igru. Malo kasnije je jednu nezgodnu loptu na peterac koju je napadač malo zakačio uspeo da izbije i ne dozvoli iznenađenje – ocena 6.5

Živković – Nije imao posla Živković kada je defanziva u pitanju jer se gotovo svi ozbiljniji pokušaji Flore odvijali kroz sredinu ili na suprotnoj strani. Međutim, nije previše to koristio desni bek Partizana u napadu što je verovatno i bila ideja trenera Stanojevića. Previše je stidljivo počeo meč, razmišljajući samo o svom golu i tek je u završnici prvog dela ozbiljnije pripretio, ali je njegovu presečenu loptu koja je mogla da donese šansu upropastio Marković. U drugom delu je polako shvatio da ne mora toliko a brine o igri u odbrani pa je sve više probijao po boku – ocena 6.

Vujačić – Prosečna partija crnogorskog štopera, reklo bi se onako na prvu ruku. Nesiguran na početku kada mu ni loša igra Obradovića nije pomagala. Posle se stabilizovao i solidno odrađivao svoj deo posla kojeg nije bilo previše – ocena 6.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Miletić – Dočekao je Miletić da počne kao starter od kako se vratio u crno-beli dres baš u evropskoj utakmici koja je imala veliku težinu jer je pobeda gotovo garantovala proleće u Evropi. Popularni „ćelavi“ je mahom dobro odradio svoj posao, očistio nekoliko situacija, iako je bila primetna i mala nesigurnost u pojedinim momentima – ocena 6.

Obradović – Loše je otvorio utakmicu levi bek Partizana. Poprečni pas u blizini sopstvenog kaznenog prostora je mogao da bude koban, ali se sve dobro završilo. Iako nije bilo puno posla u odbrani, čini se da je sva opanost dolazila po njegovoj strani. U napadu se nije preterano istakao – ocena 5.5.

Zdjelar – Posle nervoznog starta u prvih desetak minuta i jednog nerezonskog faula, Zdjelar je polako došao na svoje. Počeo je da dobija duele, seče igru rivala i bude osigurač na sredini terena – ocena 6.5

Jojić – Ušao je Jojić sa velikom željom od samog starta u ovu utakmicu. Oduzeo je nekoliko lopti, odradio nekoliko povratnih trkova što je i publika pozdravila, dok je u napadu igru održavao tečnom i dobro se ubacivao iz drugog plana unoseći paniku u odbranu Flore – ocena 6.5.

Natho – Odlično je dirigovao igrom „parnog valjka“ Izraelac. Sjajnom dugom loptom je kod prvog gola izbacio Rikarda u šansu da bi pravovremenim pasom izbacio i Markovića u prazan prostor pre drugog gola. Kada god bi lopta bila kod njega, uspeo bi nešto da iskreira i napad učini opasnijim. Odlučio je Stanojević da ga izvede u drugom poluvremenu i u poslednjih pola sata šansu pruži Pantiću – ocena 6.5.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Marković – Bio je u padu forme kapiten Partizana posle fenomenalnog početka sezone, ali bi ova utakmica mogla da bude njegov povratak. Prva prilika je došla posle njegovog presinga i oduzete lopte, a onda je sjajno ispratio akciju kada je Rikardo posle dva dribinga šuirao sa ivice peterca. Iako među najnižima na terenu, odlično je reagovao i ubacio loptu glavom u mrežu. A kad te ide, onda te ide. Odlično je istrčao kod drugog gola, zalomio odbranu i šutirao, a defanzivac rivala se pobrinuo da promeni pravac i loptu skrene u mrežu. Promašio je i veliku šansu na startu drugog  dela kada je posle njegove oduzete lopte Rikardo šutirao a Marković natrčao na odbitak i šutirao preko gola umesto u mrežu – ocena 7.5

Menig – Uspeo je Menig u nekoliko navrata da pripreti golu rivala opasnim prodorima, ai čini se da u klizav teren nije baš odgovaro jer se u prvom poluvremenu nekoliko puta klizao kada je moglo da bude opasnije. Kako je meč odmicao bio je sve aktivniji i opasniji. Stanojevi je ipak odlio da ga izvede u 61. minutu i pruži šansu Nemanji Joviću – ocena 6.

Gomeš – Nije uspeo u prvom poluvremenu da postigne gol, ali svaki put kada je lopta bila kod njega, to je bila opasnost za ekipu iz Estonije. Bio je i sebičan u nekoliko navrata, ali je njegova igra rezultirala strahom u protivničkoj odbrani koja ga je često udvajala. Kod prvog gola je mogao i da asistira, ali se odlučio da šutira nakon dobrog driblinga kojim je izbaco i igrača koji je potencijalno mogao da zaustavi strelca Markovića. Konstantno se nudio, tražio loptu i bio stalna pretnja što je i ostatku ekipe omogućavalo da lakše igra – ocena 6.5

Jović – Ušao u 62.minutu, imao solidnih pokušaja, ali se brzo utakmica razvodnjila pa i nije bilo prilike za igru – ocena 6.

Pantić – Ušao u 63. minutu. Dobio je pola sata kako bi se vratio u ritam posle povrede, ali je veći deo vremena utakmica zbog kiše i prekida bila negledljiva pa i nije imao puno prostora – ocena 6.

Holender – Ušao u igru u 81. minutu ali premalo proveo na terenu da bi bio ocenjen.

Stanojević  – Imao je Stanojević zadatak da spremi ekipu za meč koji mora da se dobije u grupnoj fazi i gde ni remi nije opcija i uspeo je to da uradi. Bilo je mučenja i grešaka na početku, ali kada je pao prvi gol sve je bilo lakše. Vidi se da ova ekipa ima rutinu i da se igrači odlično razumeju, a malo slabije izdanje je i posledica serije utakmica. Pobeda se računa, a uskoro će i pauza i ako Partizan dobije Napredak, biće ovo njegova desetka – ocena 7.5

BONUS VIDEO Navijanje grobara protiv Flore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare