Partizanovo crno bez imalo belog.

Lepa evropska priča Partizana završava se po svemu sudeći debaklom. Teško Partizan može da se vrati posle poraza od 2:5 posle Fejenorda, a ni odnos snaga na terenu ne daje pravo za nadu.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je Partizan odigrao večeras bilo je ispod svakog kriterijuma, pa iako je objektivno protivnik mnogo bolji, ovo je bilo loše izdanje Partizana. Teško da se može izvući nešto pozitivno, a najgore je što neće biti lako ekipu vratiti posle ovakvog poraza sada kada je trka za titulu dramatična.

Popović – Već na samom startu je imao posla. Nelson je pobego iza leđa Uroševića i ušao u solidnu šansu, ali je Popović to sigurno skinuo. U nastavku prvog poluvremena, imao dobro istrčavanje i kontrolisao ono što je bilo do njega. Do kraja meča je ostavljen na milost i nemilost. Možda mogao bolje kod drugog gola gostiju i kod nekih odbitaka, ali kad nemaš zaštitu ispred sebe, teško da može bolje – 6

Živković – Izuzev samog početka, nevidljiv u napadu, a ni u odbrani se nije preterano istakao. I više navrata je Partizanu opasna situacija dolazila po njegovoj strani. Previše grešio i u dodavanjima. Izuzev centaršuta koji je prethodio golu Jovića i u nastavku je bio očajan na oba kraja terena pa ga je Stanojević izveo iz igre u 76. minutu

Vujačić – U krizi je stameni Crnogorac i to velikoj. Previše lako ispada, ne može ništa da počisti, često izgleda samo kao statista. Promašio prazan gol sa nekoliko metara kojim je mogao ponovo da dovede Partizan u prednost. Iako je u nastavku nešto i uspeo da zaustavi,, u većini situacija je bio potpuno izgubljen Možda i najgori meč u sezoni – 5.

FK Partizan, FK Gent
FK Partizan, FK Gent; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Saničanin – Bolji od Vujačića, imao i dobrih intervencija, nekoliko dobrih pteza u prvom poluvremenu. Nije baš bio idealno potavljen kod gola, ali kako su ostali igrali, on je još i bio dobar. U nastavku je potpuno pao. e. Iako je na momente bio jedini koji je nešto uspevao da skine, na kraju je asistirao Sinisteri za gol meča kada je malo slabije izbacio loptu. Kao i Vujačić, ne može potiv bržih igrača bilo šta da uradi – 6.

Urošević – Već na samom početku se uverio u brzinu Nelsona koji mu je pobegao iza leđa i ušao u dobru šansu. Posle toga je uglavnom bio siguran i bio vrlo solidan u defanzivi. U napadu ga nije bilo nigde. U nastavku je usledio potpuni raspad. Odbrana je pucala po njegovoj strani, nije nikoga mogao da zaustavi i uklopio se u katastrofu Partizana – 5.5

Jojić do 75- Verovatno najgora utakmica od Povratka u Partizan. Pogrešna dodavanja, kašnjenje u odbrani. Nikakva pretnja iz prekida. Sve što je mogao da odigra loše, odigrao je loše iskusni vezista crno – belih što najbolje potvrđuje i salva zvižduka 5.

Foto: Starsport

Zdjelar – Izbacio je onaj horor u derbiju Zdjelara van ritma. Samo je na momente ličio na sebe, ali je veći deo meča samo jurio bez nekog učinka, dozvoljavajući rivalu da prolazi kroz sredinu i kombinuje kao da je nema. Mada, pored ovakvog Jojića i ovako brzih rivala možda i nije mogao više. A kad jedan od ključnih igrača za Partizanovu defanzivu odigra ispod svog nivoa, crno – beli teško mogu nečemu da se nadaju – 6.

Natho – Majstorima je potrebno malo vremena i prostora da pokažu klasu. Ispratio je situaciju majstorski i u 12. minutu i preciznim udarcem izazvao delirijum na tribinama. Međutim, morao je odmah da izađe zbog povrede. Za ono što je odigrao, sve pohvale – 7.5.

Marković do 75. – Mnogo pokušaja, nikakav učinak. Aktivan je bio Marković, pokušavao, trčao, otvarao se, ali na kraju ništa od toga nir imao Partizan. Nije to isti igrač posle povrede. Treba reći i da je Partizan veći deo bio u podređenom položaju pa i nij bilo mnogo postora za npadački učink – 5.5.

Menig – Kao i većina igrača na ofanzivnom delu terenea, Menig je bio dekor koji se uklapao u ambijent Fejenordove dominacije Bez učinka, nmesposoban da dobije duel, pobegne odbran ili nešto ozbiljnije iskreira Iako je učestvovao kod gola Natha, to je više bila greška odbrane gostiju nego njegova namera. Utakmica za zaborav – 5.

Milovanović – Nevidljiv na meču oji ije bio za igrača njegovog progfila. Napdač koji je najopasniji u skoku i kaznenom prostoru, igrao je na 40 metara od gola. za to vam treba drigačiji profil napadača. Pokušao jednom glavom i kod gola Jovića uspeo da isčačka loptu, ali to je bilo sve. Ništa više nije ni mogao. Partizanu večeras ne bi pomogao ni Rikardo Gomeš – 5.

Foto: Starsport

Jović od 16 – Ušao je neplanirano zbog povreda ta već u 16. minutu i uspo da postigne gol. Taktički uvek odradi svoj deo posle, dobro se kreće i otvara, ali pečesto greši kod prvog kontakta, i prilikom dodavanja. Često nonšalntan u takvim situacijama. Ipak, postigao sjajan gol i posle pnala koji je iznudio u Subotici deluje da izlazi iz krize –6.

Marko Jevtović od 57 – Trebalo je da donese čvrstinu u situaciji kada je bilo evidentno da je ekipa u obimu, ali je Partizan primio tri gola. Pogubio se zbog brzine rivala, nije znao gde udara – 5

Filip Holender od 75 – Premalo na terenu da bi bio ocenjen

Samed Baždar od 75 – Premalo na terenu da bo bio ocenjen.

BONUS VIDEO Slavlje igrača i navijača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare