Foto: Starsport/Nikola Mikic

Neverovatan poraz crveno-belih u Glazgovu uz tri poništena gola i promašen penal.

Zvezda je krenula u meč odlično, već u trećem minutu su zatresli mrežu rivala, ali je poništen pogodak zbog ofsajda u kom se Aleksandar Katai nalazio prilikom pasa Gelora Kange. U devetom minutu utakmice Rajan Kent je bio u prodoru, činilo se da je Slavoljub Srnić uspeo da odreaguje, ali je tom prilikom zakačio igrača škotskog tima po nozi, pa je nakon provere VAR-a dosuđen penal.

PROČITAJTE JOŠ...

Kapiten Rendžersa Džejms Tavernije je izuzetno preciznim udarcem prevario Milana Borjana i doneo svom timu 1:0. Gotovo samo što su krenuli sa centra igrači Zvezde su uspeli da ponovo savladaju Alana Mekgregora, ali je i ovog puta Katai bio u ofsajdu. Tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Centrirao je Kent, Rajan Džek bio najviši, ali je njegov pokušaj uspeo da zaustavi Strahinja Eraković. Ipak, lopta je stigla do Alfreda Morelosa koji ju je zakucao iza leđa Borjana.

Crveno-beli su u 22. minutu dobili najbolju šansu da smanje razliku, pošto je Mirko Ivanić uspeo da iznudi penal nakon faula Džeka, odgovornost je preuzeo Katai, ali je Mekgregor majstorski „pročitao“ njegovu nameru i loptu preusmerio u korner. Nakon ubacivanja iz ugla Aleksandar Dragović je oprobao šut, ali su igrači domaćeg tima u poslednjem momentu „izvukli“ loptu iz gola.

Foto: Starsport/Nikola Mikic

Nastavila je ekipa Dejana Stankovića da napada, gotovo svaki napad značio je i opasnost pred golom domaćeg tima, ali je ostalo 2:0 i nakon što je Ohi sjajno ispratio pas Mirka Ivanića, ali je nešto slabije šutirao, pa je Mekgregor zaustavio njegov udarac.

Otišli su crveno-beli na odmor sa 2:0, izašli ofanzivno početkom drugog, ali… U 51. minutu nakon ovog prekida i centaršuta Balogun je sjajno skočio i preko trojice igrača Zvezde loptu poslao ne prejako, ali dovoljno snažno da Borjan nije uspeo da je stigne.

Foto: Starsport/Nikola Mikic

Usledili su novi naleti Zvezde, pa je u 71. minutu Kanga raspalio sa oko 20 metara, lopta prohujala pored savladanog Mekgregora, ali se isprečila prečka, prethodno je i Benov udarac iz peterca izblokiran.

U 80. minutu imali su šansu Pavkov i Ben da postignu gol, ali su bili sprečeni u gužvi, da bi pet minuta pre kraja poništen i treći pogodak, i to Benu, koji je nakon šuta Ivanića i odbitka loptu sproveo u gol, ali je prilikom udarca bio u nedozvoljenoj poziciji.

Na kraju, tri poništena gola, promašen penal i 3:0 za Rendžers. Revanš je u Beogradu 17. marta.

Rendžers – Crvena zvezda 3:0 (2:0)

(Tavernije 11 penal, Morelos 15, Balogun 51)

Stadion: Ajbroks (Glazgov); Sudija: Serdar Gezubujuk (Holandija)

Rendžers: Mekgregor, Tavernije, Goldson, Balogun, Besi, Džek (od 75. Sends), Lundstrom, Ariba (od 75. Sakala), Kamara, Kent, Marelos

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Eraković, Dragović, Pičini (od 71. Ben), Sanogo, Srnić (od 61. Ben), Kanga, Ivanić, Katai (od 84. Motika), Ohi (od 61. Pavkov)

90′ Kraj

Rendžers slavio 3:0.

85′ Poništen i treći pogodak Zvezde 

Nakon dva Kataijeva, na listu strelaca kojima je poništen pogodak „upisao“ se i Ben. Lopta je posle šuta Ivanića i odbitka došla do Bena koji ju je sproveo u mrežu, pa su crveno-beli ostali bez još jednog pogotka.

80′ Haos u šesnaestercu Rendžersa, Zvezda ne uspeva da zatrese mrežu

Koliko god pokušavali igrači tima sa Marakane, lopta neće pa neće u gol… Nakon gužve u kaznenom prostoru bili su i Ben i Pavkov u dobroj poziciji, ali su defanzivci domaćeg sastava uspeli da se nekako odbrane pre nego što im se mreža zatresla.

71′ Pičini napustio igru 

Gajić je ušao na teren umesto Italijana.

71′ Kanga pogodio prečku 

Odapeo je Gabonac, lopta prozujala pored nemoćnog Mekgregora, ali je Škot imao saveznika u prečki od koju se lopta odbila nazad u polje, iako je malo nedostajalo da se crveno-beli upišu.

65′ Novi promašaj Kataija 

Nije ovo veče momka iz Srbobrana…

62′ Odmah šansa za Zvezdu, Ben promašio iz peterca

Nakon gužve lopta je stigla do možda i najboljeg stranca u istoriji crveno-belih nakon veoma loše reakcije odbrane Rendžersa, ali je Benov pokušaj izblokiran.

61′ Izmene u Zvezdi – Pavkov i Ben na terenu

Igru su napustili Ohi i Srnić.

55′ Ređaju se problemi za Zvezdu

Ne polazi ništa crveno-belima za „nogom“, iz napada u napad tim sa Marakane se panično brani dok igrači Rendžersa sve jače pritiskaju Milana Borjana.

51′ Nastavlja se potop Zvezde, Rendžers poveo 3:0 

Centaršut iz kornera, skok Baloguna preko trojice igrača Zvezde i lopta iza leđa Borjana.

Statistika prvih 45 minuta

Zvezda, prema zvaničnom sajtu UEFA, ima više loptu u svom posedu (52%), pet udaraca ka golu rivala, ali i čak 81 procenat uspešno okončanih pasova. Sa druge strane, Rendžers je uputio sedam udaraca ka golu Borjana.

46′ Počelo drugo poluvreme

Zvezdi su u prvih 45 minuta poništena dva gola, Rendžers je dva puta zatresao mrežu, pored toga je Katai promašio šut sa bele tačke…

45′ Kraj prvog poluvremena, Rendžers vodi 2:0

Horor u prvih 45 minuta za crveno-bele…

42′ Ohi propustio šansu za Zvezdu…

Duga lopta, Ohi je uspeo da pobegne čuvaru, šutira, ali je to uradio veoma loše, pa je ostalo 2:0.

41′ Velika šansa za Rendžers 

Kamara je uspeo da u kaznenom prostoru dođe do lopte, šutirao nakon brze akcije iz okreta, ali je lopta otišla preko gola.

36′ Odličan meč u Škotskoj 

Pokazali su izabranici Dejana Stankovića „zube“, nisu se povukli i praktično iz napada u napad izazivaju paniku kod domaćih, ali nisu iskoristili dve fantastične prilike, Rendžers jeste svoje.

30′ Crveno-beli ponovo napadaju, ali…

Nakon šokantnih 25 minuta Zvezda je pokazala da nije pala, nastavili su da napadaju crveno-beli, igraju agresivno i žele da što pre smanje rezultat.

Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

24′ Zvezdinih 25 minuta iz pakla, Katai promašio penal, pa lopta „izvučena“ iz gola

Dva poništena gola, potom i promašen penal nakon faula Džeka nad Ivanićem. Uspeo je Mekgregor da „pročita“ Kataija čiji šut je „izvukao“ iz samog ćoška. Već u narednom napadu mogao je i Dragović do gola, ali su fudbaleri Rendžersa uspeli da ponovo loptu izvade iz gola.

15′ Morelos duplirao vođstvo Rendžersa – 2:0

Centrirao je Kent iz kornera, Džekov pokušaj zaustavio je Eraković, ali je lopta stigla do napadača tima sa Ajbroksa. Morelos imao previše prostora i veoma lepo pogodio Borjanovu mrežu.

Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

12′ Zvezdi poništen i drugi gol

Ponovo je Katai zatresao mrežu, ponovo je konsultovan VAR, ponovo je krilni fudbaler Zvezde bio u milimetarskoj nedozvoljenoj pozciji…

11′ Tavernije precizan – 1:0 

Rendžers vodi u Glazgovu nakon savršeno izvedenog penala.

Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

9′ Srnić naivno skrivio penal 

U prodoru je bio Kent, uspeo je da iz igre izbaci Srnića koji ga je krajnje naivno i bez potrebe oborio.

3′ Uf, kakva šteta… Kataiju poništen gol

Zvezda je uspela da zatrese mrežu i to nakon prelepog udarca Aleksandra Kataija, ali je krilni fudbaler crveno-belih u začetku akcije bio u nedozvoljenolj poziciji. Konsultovan je VAR, ali je samo potvrđena odluka.

1′ Dobro došli na prenos meča osmine finala Lige Evrope između Glazgov Rendžersa i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

20.58 Stigla podrška i od košarkaškog kluba 

20.55 Stankovićeve opcije na klupi

Golmani Popović i Gordić, od defanzivaca tu su Gajić, Pankov, Radulović i Gobeljić, u sredini opcije su Krstičić i Falko, dok od ofanzivaca trener Zvezde ima na raspolaganju Bena, Motiku, Živkovića i Pavkova.

20.45 Navijači Zvezde na tribinama

Imaće crveno-beli podršku na Ajbroksu.

Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

BONUS VIDEO Jedan je Đoković Novak: Orio se Pionir, navijači Zvezde u transu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare