EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Crno-beli imaju sve u svojim rukama, ali ih čekaju najteži mogući rivali.

Košarkaši Partizana vratili su se iz Italije nakon duplog kola sa polovičnim učinkom. Da im je neko pre puta ponudio ovakav scenario, verovatno bi svi oberučke prihvatili, pogotovo što su tu jednu pobedu ostvarili protiv Virtusa koji je direktni rival u borbi za plej-of.

PROČITAJTE JOŠ

Utisak malo kvari propuštena prilika protiv Armanija sa kojim su crno-beli bili u egalu tri četvrtine, i na kraju prelako položili oružje.

Ni rezultati u ova dva kola nisu baš išli na ruku crno-belima, ali je najbitnije da i dalje kontrolišu sudbinu oko plasmana u Top 8.

Cilj je jako blizu, na nekoliko pobeda u zavisnosti od razvoja situacije. To mogu biti dve ili čak četiri, ali put do ostvarenja cilja biće pakleno težak.

Dovoljno je reći samo da Partizan u poslednjih šest kola igra protiv četiri prvoplasirana tima Evrolige i aktuelnog prvaka Evrope.

Iako će tri najjača rivala dočekati pred rasprodatom „Beogradskom arenom“, izazov Partizana neće biti nimalo lakši.

Problem za Partizan je i činjenica da jedini relativno lak meč do kraja igraju tek u poslednjem kolu kada bi sve moglo da bude rešeno. Tada će u Beograd doći posrnuli velikan Panatinaikos, a da bi taj meč imao težinu, Partizan će morati da pokaže klasu u obračunu sa samom evropskom elitom.

Prvi sledeći izazov jeste gostovanje prvaku Evrope Efesu naredne nedelje, a taj meč će u mnogome diktirati povrede i raspored.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Efes trenutno igra bez dva glavna plejmejkera Vasilija Micića i Šejna Larkina i to je veliki hendikep za dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope što je iskoristila Crvena zvezda, ali su indicije da bi jedan od njih dvojice ili čak obojica mogli da budu spremni za Partizan. Koliko to pravi razliku možda smo najbolje videli u meču protiv Armanija. Ekipa iz Milana je konačno imala skoro kompletan tim, pa je crno-bele posle velike pauze dočekao onaj Armani koji je projektovan za fajnal-for.

Zbog toga će i oproravak sjajnog bekovoskog dvojca u mnogome diktirati šanse Partizana da napravi iznenađenje.

Još jedan faktor pred taj duel biće i raspored. Partizan u ponedeljak očekuje derbi sa Crvenom zvezdom u ABA ligi koji je najvažniji meč dosadašnjeg toga sezone u reginonalnom takmičenju. Pobeda je imperativ zbog borbe za prvo mesto i prednosti domaćeg terena koja je u ABA ligi od ogromnog značaja.

Efes sa druge strane samo dva dana pred Partizan igra zaostali meč Evrolige protiv Reala, a za klub iz Istanbula je svaki susret biti ili ne biti, pa se očekuje velika potrošnja protiv tima koji juri prvo mesto.

Foto: Starsport

To bi mogla da bude i dodatna šansa crno-belih, pogotovo ako pobede večitog rivala i na krilima dobrog raspoloženja uđu u taj duel.

Nakon toga sledi najlepši i najteži deo sezone za igrače i navijače.

U Beograd će prvo stići lider Evrolige Olimpijakos i veliki rival crno-belih na više nivoa, a onda nedelju dana kasnije i duplo kolo protiv Barselone i Real Madrida.

Partizan će u tim mečevima morati da traži minimum jednu pobedu, a u zavisnosti od raspleta možda čak i dve da ostane u trci za prolaz dalje.

Kao da to nije dovoljno, odmah nakon dva spektakla protiv španskih velikana sledi gostovanje četvrtoplasiranom Monaku koji će želeti osvetu za jedan od najtežih poraza u sezoni kao i pobedu u borbi za četvrto mesto koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu i šansu da se ode i na fajnal-for.

Posle svega toga, meč poslednjeg kola protiv atinskih „zelenih“ izgledaće kao luk i voda, samo da do tada ne izgubi na značaju.

Raspored Partizana do kraja Evrolige

16.3 Efes – Partizan

24.3 Partizan – Olimpijakos

28.3 Partizan – Barselona

31.3 Partizan – Real Madrid

7.4 Monako – Partizan

14.4 Partizan – Panatinaikos

BONUS VIDEO Mogu li Partizan i Zvezda u Top 8

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar