Crni dani za Partizan, dugovi se samo gomilaju...

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura bio je gost podkasta „Sportlight“ u kom je pričao o dugovima fudbalskog kluba koji vodi.

PROČITAJTE JOŠ:

Vazura je istakao da je vrednost tima trenutno veća od duga, te da je bitno da klub funkcioniše.

„Sličan je (kad smo došli i sada), oko 20 i nešto miliona. On ide gore-dole. Možete da kažete evo mi na računu ima toliko para, pa kad bi to vratili, dug bi bio manji. Bitno je da možemo da funkcionišemo, da reprogramiramo te dugove redovno, uradili smo reprogram poreskog duga. Bitno je da dug nije prevelik. Vrednost tima nam je mnogo veća od duga“.

Nije mogao da ne pomene transfere, koji su Partizanu doneli veliki novac.

„Ne možete da znate da li ćete igrati Ligu Evrope, Ligu konferencija ili Ligu šampiona. Morate da kupite neke igrače da biste igrali te lige. Imate isto tako, pre prodaje neko uzima, na primer vrednost Filipa Stevanovića je dva miliona, a mi smo ga prodali za šest i po. Pavlović je vredeo 2,5-3 miliona, a mi smo ga prodali za deset. Morate da rizikujete, da imate decu iz svoje škole i pogona da biste napravili igrače“.

Najveći problem sada je poreski dug, koji iznosi 11,5 miliona evra.

„Izašao je podatak koliki nam je poreski dug. Nakon godinu dana moramo da krenemo da ga otplaćujemo. Prosta stvar. Što se sponzorstva tiče mi smo kao fudbalski klub dobili najmanje. Ništa dalje od toga nije bilo“.

PROČITAJTE JOŠ:

Na stadion u Humskoj je država stavila hipoteku, a za sve je kriv poreski dug, za koji Vazura tvrdi da će sigurno biti otplaćen.

„Jeste na osnovu poreskog duga. Kada krenemo da plaćamo dug i kada ga otplatimo skinuće se hipoteka. Stvarno mislite da nećemo skinuti poreski dug?“, zapitao je Vazura.

Generalni direktor crno-belih se osvrnuo i na prethodne periode i hipoteke.

„Nije ceo stadion (pod hipotekom). On vredi mnogo više. Nije ništa sporno. Košarkaški klub je imao 11 hipoteka na stadionu Partizana, ali od banaka. Fudbalski klub je imao jednu za vreme Zečevića. Nismo imali nijednu hipoteku 10-15 godina i sada smo je stavili“.

Gostovanje Vazure u podkastu pogledajte u videu na vrhu teksta, dok ispod možete videti podatke o hipoteci na stadion u Humskoj, te zvanične podatke iz katastra.

BONUS VIDEO Navijači Partizana skandiraju Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare