Partizan vs TSC Backa Topola Foto:Starsport/Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan će u slučaju prolaza u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Dnjipra iz Ukrajine, odlučeno je žrebom u Nionu.

Da bi crno-beli došli do plej-ofa za Ligu Evrope i borbe protiv ukrajinskog tima, prvo će morati da pobede AEK iz Larnake u trećem kolu kvalifikacija.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je već davne 2005. godine igrao sa timom iz Ukrajine u Evropi, kada su crno-beli pobedili i prošli u osminu finala Lige UEFA.

Ipak, tadašnji i ovaj Dnjipro nisu isti klub, zajednički im je samo deo imena, pošto se mogući rival Partizana zvanično zove Dnjepar-1.

Ukrajinci su bankrotirali 2018. godine i klub je ugašen posle odluke FIFA, koja je naložila isplatu svih dugovanja, što oni nisu uspeli.

Ipak, novonastali klub je preuzeo kompletnu infrastrukturu i akademiju, ali mu nije dozvoljeno da polaže pravo na rezultate svog prethodnika, što bi značilo da ukrajinski klub postoji tek pet godina.

Ukrajinci su odmah u prvoj sezoni od osnivanja novog kluba ušli iz trećeg ranga u drugi, pa zatim ekspresno i u prvi u kome se takmiče od 2019. godine.

Jedna od prednosti koju bi Partizan mogao da ima u slučaju susreta je to što Dnjipro nije odigrao nijednu takmičarsku utakmicu od decembra prošle godine, zbog prekida nacionalnog prvenstva.

U momentu prekida prvenstva bili su na trećoj poziciji iza Šahtjora i kijevskog Dinama.

Artem Dovbik/Foto/EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

PROČITAJTE JOŠ

Najvredniji igrač ukrajinskog tima je napadač Artem Dovbik, čija se tržišna vrednost procenjuje na pet miliona evra.

Bio je najbolji strelac ekipe prethodne godine sa 14 pogodaka na 18 utakmica, a debitovao je i za nacionalni tim gde je upisao četiri gola na 11 utakmica.

Od stranih fudbalera najveće opasnosti po Partizan biće Brazilac Busanelo, njegov sunarodnik Felipe Pires i Argentinac Fransisko di Franko.

Ukupna vrednost potencijalnog rivala crno-belih je 16,8 miliona evra, dok se tim srpskog vicešampiona procenjuje na 33,3 miliona.

Sa klupe ih predvodi novi trener Aleksandar Kučer, koji će debitovati upravo u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli će gostovati u prvom meču trećeg kola kvalifikacija protiv AEK-a, a utakmica će se odigrati u četvrtak, 4. avgusta, od 17 časova i 30 minuta.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar