Milorad Vučelić i Ostoja Mijailović Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT/Srdjan Stevanovic/Starsport

Kao da situacija već nije dovoljno napeta u Humskoj.

Predsednici fudbalskog i košarkaškog kluba Partizan Milorad Vučelić i Ostoja Mijailović „zaratili“ su preko novina.

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbaleri Partizana su prošle sezone ostali bez titule, iako su proleće počeli sa pet bodova viška, dok u ovoj sezoni imaju tri kiksa iz četiri utakmice, uključujući dva remija i poraz.

Košarkaši su prošli znatno bolje, mada takmičarski nisu osvojili ništa prošle sezone. Ipak, dobili su vajldkard i plasirali se u Evroligu.

Pod većim pritiskom je stoga fudbalski klub, o kom je u ponedeljak Mijailović na pitanje o situaciji u FK Partizan odgovor počeo sa – uh…

„Da, upoznat sam dobro s tim kako funkcioniše i žao mi je što Partizan propada. Mogu da kažem da je očigledno da rukovodeća garnitura mora da prepusti svoje funkcije sposobnijim ljudima“, rekao je Mijailović za Kurir.

Po njegovom mišljenju, fudbalskom klubu je potrebna potpuna reorganizacija, te da sistem koji je uspostavljen u košarkaškom sada daje rezultate.

Ističe i da je fudbal profitabilan sport i da na račun njega mogu da žive i druge sekcije kluba.

„Ali, moraju da se gledaju pre svega i svih isključivo interesi kluba, a ne jednog ili grupe pojedinaca. Imovina sportskog društva je nedopustivo zapuštena. Žao mi je što legende kojima je deo života bio i ostao Partizan na sve ovo ćute. Tek se poneko oglasi, zašto je to tako? Traže se krivci u državi, trenerima, sportskim radnicima, navijačima… A svi znaju do čega je i do koga je. Još malo ćutanja i bojim se da će FK Partizan nestati“, kaže Mijailović.

Ostoja Mijailović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vučelić je imao spreman kontraudarac na to, iako, kako kaže, „nema običaj da ulazi u razmirice u sklopu JSD Partizan“.

Ovog puta kaže kako hoće da odgovori na „teška neznanja i još teže laži“, koje je navodno izrekao Mijailović.

„I u svom samokandidujućem zanosu velikog reformatora i sistematičara koji tek posle pet jalovih godina čeka ‘naplatu’ svojih poduhvata, dodao je ‘da bi domaćinskim rukovođenjem veliki deo klubova u sportskom društvu mogao da živi na račun fudbalskog kluba'“, kaže Vučelić.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Proziva predsednika košarkaškog kluba da je jedan od 18 klubova koji koristi prostorije u Humskoj, a za to ne plaća naknadu, već to radi isključivo fudbalski klub.

„U vreme ove uprave JSD i FK Partizan u januaru 2019. (posle decenijskog sporenja) vraćen je u vlasništvo stadion u Humskoj 1, te i objekti društva na Adi i Kalemegdanu. Za sve vreme trajanja spora JSD, odnosno FK Partizan je snosio sve troškove održavanja objekata: struje, vode, grejanje, kao i svih komunalija“, piše Vučelić u Novostima, ironično konstatujući da sve to plaća „FK koji je u haosu i koji nedomaćinski posluje“.

Hvali se i time da je fudbalski klub uplatio stotine hiljada evra drugim sekcijama, a onda „udara“ i na KK zbog rezultata.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

„Tačno je da su klubovi Partizana poslednjih osam-devet godina ostvarili lošije rezulatate od očekivanih. Među njima je na našu iskrenu žalost i proslavljeni košarkaški klub Partizan koji je pod vođstvom Ostoje Mijailovića u proteklih pet godina samo uspeo da pobedi u tri Kup takmičenja Srbije, a u ostalim takmičenjima je zauzimao peto, četvrto, sedmo i drugo mesto. Svi se uzdamo da će doći bolji dani. Od srca“, priča Vučelić i kaže kako je fudbalski klub za vreme aktuelne uprave uzeo dve titule, duplu krunu i četiri Kupa.

„Sedam puta smo bili finalisti Kupa Srbije i četiri puta smo igrali grupne faze evropskih tamičenja. Za učešće u tim takmičenjima nismo morali da plaćamo nikakvo učešće i kotizacije, nego smo zarađivali pare od UEFE i trošili ih u Srbiji“, dodaje.

vazura
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Žali se“ da bi rezultati verovatno bili i bolji da je FK mogao da dovede više stranaca, što košarkaškom klubu nije bio problem, pa je po Vučelićevim rečima u ekipi bilo između šest i deset stranih igrača po sezoni.

„Stoga ne znam koji to i kakvi rezultati preporučuju Ostoju Mijailovića da se nudi za spasioca i reformatora FK Partizan i JSD Partizan i da drži lekcije njegovoj upravi i priča i govori to što govori. ‘Na visoko podigli se sutereni’, rekao bi ponovo veliki srpski pesnik pišući o ovakvim slučajevima. Što se inicijative za izbore u JSD tiče, oni su započeli pre nekoliko meseci i u toku su, pa Mijailović ne mora ništa da inicira on može samo da se u taj proces uključi“, odgovorio je Vučelić.

BONUS VIDEO: Fantastičan gol sa ivice šesnaesterca ostavio bez daha

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare