Mirko Topic Marko Milovanovic Marko Lazetic
Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs/Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Marko Milovanović i Nemanja Jović golovima su doneli važnu pobedu Partizanu u borbi za titulu jesenjeg prvaka i time još jednom potvrdili raskošan talenat.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvojica, spadaju u najveće talente koji u ovom trenutku igraju na terenima Superlige, a uz još nekoliko mladića, trebalo bi da budu i nosioci reprezentacije Srbije u bliskoj budućnosti.

Marko Milovanović (Partizan) – napadač, 18 godina, 200.000 evra

Marko Milovanović, Foto: Starsport

Visoki napadač Partizana sve više oduševljava igrama u dresu Partizana, a golovi na dva uzastopna meča u kupu i prvenstvu, samo su potvrda njegovog talenta. Ono što im dodatno daje na težini jeste činjenica da su postignuti u trenucima kada su se crno-beli mučili da probiju odbrane rivala. Protiv Dubočice u Kupu je njegov gol doneo prolaz dalje, dok je protiv Novog Pazara prekinuo agoniju i trasirao put pobedi. Postigao je i devet golova u Omladinskoj ligi Srbije. Njegova vrednost u finansijskom smislu još nije velika, prema Transfermarktu, sajtu specijalizovanom za procenu vrednosti igrača, ali se očekuje da se i to uskoro promeni.

Nemanja Jović (Partizan)- krilo, 19 godina, 3,5 miliona evra

Nemanja Jović, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Iako talentovano krilo Partizana igra sa dosta oscilacija, njegova vrednost ne prestaje da raste. Od igrača koji je početkom godine vredeo manje od 300.000 evra, igrama je svoju cenu povećao za deset puta. Ove godine je postigao dva gola uz četiri asistencije, a mogao bi da bude jedan od glavnih aduta u borbi za titulu i evropskim mečevima crno-belih.

Strahinja Eraković (Crvena zvezda) – štoper, 20 godina, 1,3 miliona evra

Foto: FK Crvena zvezda

Talentovani štoper crveno-belih je prošle sezone nagovestio talenat u povremenim nastupima za Crvenu zvezdu, a ove godine je eksplodirao i postao standardan deo prvog tima. Kako je sezona odmicala, Eraković se nametao kao stub odbrane uz Aleksandra Dragovića, a već je skupio 16 mečeva, od kojih čak četiri u Ligi Evrope.

Marko Lazetić (Crvena zvezda) – napadač, 17 godina, 200.000 evra

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Na veliku scenu ove sezone je stupio i Marko Lazetić, Zvezdin biser u napadu koji dobija sve veću ulogu u ekipi Dejana Stankovića. U 13 utakmica za prvi tim je postigao jedan gol, a četiri puta je bio strelac u Omladinskoj ligi Srbije. Dva puta je tresao mrežu i u Omladinskoj Ligi šampiona. Protiv Ludogoreca je debitovao u Evropi, a protiv Vožovca je dobio i ulogu startera.

Mirko Topić (Vojvodina) – zadnji vezni, 20 godina, 1,2 miliona evra

Mirko Topić
Mirko Topić Foto: Nenad Mihajlovic/Starsport

Iako mu je tek 20 godina, Topić igra već treću sezonu u prvom timu novosadskog prvoligaša. Njegove partije sve više privlače pažnju mnogobrojnih klubova, a samim tim raste i njegova tržišna vrednost. Ove godine je na 16 mečeva postigao i dva gola iako mu to nije primarni zadatak i time pokazao da izrasta u raznovrsnog veznjaka. Najbolju partiju je odigrao protiv Crvene zvezde kada je svojim golom doneo Vojvodini prednost, ali je šampion uspeo da preokrene rezultat do kraja meča.

 

BONUS VIDEO  Ronaldo poklanja dres uplakanoj devojčici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar