Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Francuzi su kao malo dete koje uvek želi novu igračku, dobiju je, ali je brzo zaborave i ostave sa strane da stoji pored svih ostalih koje su na to mesto došle istim načinom.

Deluje da upravo po tom principu čelnici Pari sen Žermena dovode igrače u svoj fudbalski klub, koji već nekoliko godina pokušava da osvoji Ligu šampiona, ali im to ne polazi za rukom.

Gotovo da svake nedelje čujemo za neku novu prepirku, skandal i to fudbalerima i ekipi sigurno ne pomaže kada su u pitanju dešavanja na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji od mnogih svađa na relaciji imeđu čelnika kluba i igrača bila je svađa između Kilijana Mbapea i marketinške kampanje Pari sen Žermena.

Francuz je izjavio da je ne podržava zbog toga što se samo on pojavljuje u njoj, a u saopštenju njegovog menadžmenta je objasnio da Pari sen Žermen nije „Kilijan sen Žermen“.

„Niko me nije informisao o ovoj kampanji. Ne odobravam video koji je objavljen. PSŽ je vrhunski klub i porodica, ali nije Kilijan Sen Žermen“, pisalo je u saopštenju.

Samo nekoliko dana pre toga navijači aktuelnog šampiona Francuske su zvižducima ispratili svaki potez Lionela Mesija u meču protiv Liona.

Francuski mediji tvrde da su navijači PSŽ-a ljuti na argentinskog fudbalera, koji još nije produžio ugovor sa klubom iz Pariza, dok je upravo Mesi označen i kao glavni krivac za eliminaciju iz osmine finala Lige šampiona.

Tamo ih je Bajern iz Minhena savladao ukupnim rezultatom 3:0 i upravo su ta dva poraza veoma teško pala vatrenim navijačima Parižana.

Foto: AP Photo/Aurelien Morissard

Zbog toga deluje da smo sve bliže tome da će u narednoj godini ili već ovog leta neko od dvojice najboljih fudbalera sveta napustiti redove francuskog šampiona.

Već duže vreme se spekuliše da će Mbape svoju karijeru nastaviti u redovima Real Madrida, dok je Mesijev odlazak gotovo neminovan, a čelnici Barselone su potvrdili da su nedavno stupili u kontakt sa njegovim agentima.

Nije blistao ove sezone ni treći najbolji fudbaler PSŽ-a, Brazilac Nejmar, koji je će zbog povrede biti van terena do kraja sezone.

Poznati francuski list „E’kip“ objavio je plate prvotimaca Pari sen Žermena i očekivano se na vrhu liste nalaze redom Kilijan Mbape, Nejmar i Lionel Mesi.

Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Čak šestorica fudbalera francuskog prvaka mesečno zarađuju milionske iznose, a Mbape je daleko ispred svih.

Francuski napadač mesečno inkasira oko 6.000.000 evra, dok je prvi iza njega Nejmar sa 3,675 miliona evra, a Mesi je na 300.000 evra manje od Brazilca.

Među milionerima na mesečnom nivou su brazilski defanzivac Markinjos (1,2 miliona), Marko Verati (1,2), te Ašraf Hakimi (1,083 miliona evra).

Iza njih u prvih deset nalaze se još i Đanluiđi Donaruma, Serhio Ramos, Huan Bernat i Nordi Mukiele.

NE PROPUSTITE

Ipak, čelnicima to sigurno ne smeta, jer su oči fudbalskog sveta uprte uvek ka njima zbog fudbalskih zvezda koje su za velike pare doveli u glavni grad Francuske.

Ali, ukoliko se ovakva igra i ponašanje prema igračima bude nastavilo, deluje da će PSŽ još dugo ostati bez trofeja Lige šampiona.

Tako će postati klub koji je nekada imao sve, u smislu novca, igrača, ali uvek će biti ekipa koja nema „srce“ i „dušu“ koja je potrebna za šampionski mentalitet.

Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Šampionsku titulu su izgubili od Lila u sezoni 2020/21, a to se može desiti i ove godine, pošto imaju samo tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Lens, uz utakmicu manje.

Jedan od velikih problema ovog tima je i trenerska pozicija, sa kojom muku muče od trenutka kada su ih preuzeli katarski vlasnici.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kristof Galtije nije zadovoljio želje navijača i čelnici ovog kluba već dugo „jure“ legendarnog Zinedina Zidana.

Španski mediji tvrde da bi eventualni dolazak Zidana u PSŽ doveo bi do brojnih promena u timu šampiona Francuske, a njegov prvi potez bi bio transfer brazilskog fudbalera Nejmara u neki drugi klub.

BONUS VIDEO Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar