Foto: EPA-EFE/Andrew Couldridge / POOL

Fudbaleri Arsenala osvojili su trofej Komjuniti Šilda pošto su u meču na Vembliju posle penal serije bili bolji od Liverpula - 5:4 (1:1, 1:0).

Bio je to meč koji po tradiciji otvara sezonu u Premijer ligi, ali ovog puta je odigran dve, a ne nedelju dana ranije pred start sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranici trenera Mikela Artete su u jednom tesnom i neizvesnom meču imali na kraju više nerava i dobili penal lutriju, a odlučio je promašaj Rajana Brustera u trećoj seriji.

Pjer-Emerik Obamejang je u 12. minutu iskoristio priliku koja mu se ukazala, odlično je namestio loptu na desnu nogu i udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio donji levi ugao gola Liverpula.

Dugo je šampion Premijer lige tražio priliku da izjednači i konačno je do nje došao u 73. minutu.

Posle jednog napada „crvenih“ došlo je do gužve pred golom, lopta se pomalo i srećno odbila do Minamina kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Kako nije bilo golovo do kraja, odmah su usledili penali – za Arsenal su bili uspešni nelson, Mejtland-Najls, Soareš, Luiz i Obamejang, a za Liverpul Salah, Fabinjo, Minamino i Džons.

Reprezentativac Srbije Marko Grujić bio je na klupi za rezerve, ali mu Jirgen Klop nije dao šansu da zaigra na „Vembliju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar