Foto: EPA-EFE/Ricardo Moraes / POOL

Fudbalaeri Palmeirasa pobedili su Santos u dramatičnoj završnici meča finala Kopa Libertadoresa sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je rešen u devetom minutu nadoknade kada je Breno pogodio mrežu Santosa. Tada mu je idealnu loptu sa desnog krila poslao Roni.

Palmeirasu je ovo druga titula u istoriji kluba posle 1999, a Breno će po mnogo čemu pamtiti ovaj meč jer je kao rezervista doneo trofej svom timu u meču koji nije obilovao prilikama.

Možda najbolju u drugom poluvremenu na Marakani u Rio de Žaneiru imao je Santos u 77. minutu kada je Pituka na ivici šesnaesterca primio dodavanje i pucao, ali je golman Palmeirasa odbranio.

Obe ekipe su se mučile da stvore prilike u meču koji je delovao kao da neizbežno ide u produžetke.

Prava drama počela je tek u nadoknadi vremena, a baš tada su stvari po Santos krenule naopako i pre pogotka Brena.

Naime, crno-belima je isključen trener Cuca, zbog svađe sa igračem Palmeirasa i ubrzo je usledio i pad koncentracije Sanosa, ali i veliki pogodak Brena koji je ušao u 85. minutu umesto Gabrijela Menina.

Foto: EPA-EFE/Ricardo Moraes / POOL

Pre toga je Rafael Kavalkante Veiga imao priliku za Palmeiras u 37. minutu kad je šutirao s ruba kaznenog prostora pored stative. Palmeiras se tokom meča nije previše trošio i zato je taktički odigrao dobro.

Santos je više energije tokom prvog poluvremena koristio za presing, pa Palmeiras nije mogao mnogo da pruži u napadu, čemu su se njegovi navijači svakako nadali.

Trener Palmeirasa Abel Fereira se tome prilagodio i njegova ekipa je sačekala svoju šansu u samoj završnici napetog meča. Treba napomenuti da je on preuzeo vođenje tima pre samo tri meseca, a već je uzeo najveći trofej u Južnoj Americi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar