dame, žene i najlepši tekst o fudbalu
Fernanda Kolombo; Foto: EPA/PAULO FONSECA

Dame u fudbalu odavno nisu "stranci", naprotiv, često vode i glavnu reč, a zajedno su za mnoge savršen spoj.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo da su na nekoj visokoj funkciji, deo stručnog štaba, na terenu, ili samo pasionirani ljubitelji fudbala, pripadnice nežnijeg pola malo po malo osvajaju najvažniju sporednu stvar na svetu.

Dugo je fudbal važio za striktno muški sport i to je sada baš davno prošlo vreme.

Dame su tu i da komanduju, i da vode transfere, i da budu ravnopravni članovi stručnog štaba, i da igraju… Ženski fudbal je jedan od najbrže rastućih sportova, a odavno su prisutne i u muškim ekipama.

Među poslednjima je pažnju na društvenim mrežama privukla Alisa Šmit, novi kondicioni trener fudbalera Borusije Dortmund.

Zanosna plavuša ove godine slavi 22. rođendan, jedna je od najboljih nemačkih atletičarki, i najčešće se takmiči u trkama na 400 metara.

Poznato je da kondicioni treninzi, koji podrazumevaju suvo trčanje, vežbe snage i rad bez lopte nikako nisu omiljeni fudbalerima, ali nema sumnje da baš te treninge u Dortmundu više niko neće preskakati.

Moraće „milioneri“ dobro da se namuče da joj pariraju u trčanju, a sigurno da će onda, u nemačkom stilu, igrati punom snagom do kraja svih 90 minuta.

Pre Alise, pažnju javnosti posebno je privukla Eva Karneiro, čuvena doktorka Čelsija koja je u stručnom štabu „plavaca“ provela šest godina. Sada je doktor sporta i šef odeljenja u jednoj bolnici u Londonu.

View this post on Instagram

#EvaCarneiro #ChelseaFc

A post shared by Eva Carneiro (@evacarneirofans) on

Često je bila u kadru tokom TV prenosa, a na naslovnim stranama našla se zbog sukoba sa tadašnjim trenerom Žozeom Murinjom.

Samo je radila svoj posao dok je Čelsi pokušavao da ukrade vreme u finišu jedne utakmice, pa je došlo do rasprave po kojoj je takođe dospela u centar pažnje.

U poslednje vreme opet je bila aktivna pričom o koronavirusu u fudbalu i kako se odražava na sportiste, a i dalje pleni lepotom.

View this post on Instagram

Momosa

A post shared by Alex Morgan (@alexmorgan13) on

Za jednu od najlepših i ujedno najboljih fudbalerki važi Amerikanka Aleks Morgan. Brojne majstorije na terenu i zanosan izgled doneli su joj svetsku slavu, a i ona je znala da podeli javnost.

Morgan je gol za pobedu (2:1) reprezentacije SAD protiv Engleske proslavila pokretom rukom kao da ispija čaj, što su neki videli kao „prst u oko“ Englezima, drugi kao aluziju na „Bostonsku čajanku“…

„Vidite kako se muškarci hvataju za ja*a kada slave… A, kada ja pijem čaj, odmah me kritikuju“, poručila je tada Morgan, misleći na golove koje su neprikladno slavili Kristijano Ronaldo protiv Atletiko Madrida i prethodno trener „jorgandžija“ Dijego Simeone.

I među fudbalskim sudijama ima pravih lepotica, a jedna od njih svakako je Fernanda Kolombo. Sada je već čuvena scena kada je Brazilka na meču između Siere i Koste napravila šou na terenu.

U jednom trenutku dosudila je prekršaj, okrenula se prema fudbaleru, mašila se za džep i svi su očekivali karton… Ali, Fernanda je samo uzela maramicu i obrisala znoj sa čela.

Usledio je osmeh lepe Brazilke i olakšanje fudbalera koji nije mogao da sakrije oduševljenje zbog gosta sudije.

Jedno je svakako jasno, dame iz dana u dan sve više osvajaju fudbal…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar