Foto: EPA-EFE/Michael Regan

Ekipa Šefild junajteda je u tekućoj sezoni na dobrom putu da obezbedi mesto među najgorim timovima ikada viđenim u Premijer ligi.

Tim Krisa Vajldera je prošle sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenja u ligi, ali su pojedini odlasci igrača, povrede i ne naročito dobre kupovine uslovile da posle 17 odigranih utakmica još uvek nemaju pobedu u tekućem šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ

Šefild junajted je prošlu sezonu završio na devetom mestu, a pre nego što je prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa bili su u konkurenciji za plasman u evrokupove.

Povratak fudbala u junu, ali bez navijača, žestoko je pogodio ekipu kojoj je podrška publike bila veoma bitan faktor.

Na kraju sezone ostali su bez najboljeg igrača, golmana Dina Hendersona, koji se vratio sa pozajmice u Mančester junajted.

Umesto njega je za 20 miliona funti stigao Aron Ramsdejl iz Bornmuta, a još 26 miliona je potrošeno na mladog napadača Liverpula Rajana Brustera.

Ni jedan, ni drugi nisu se pokazali kao dobra pojačanja.

Ramsdejl ne uspeva da nadomesti odlazak Hendersona, dok Rajan Bruster još uvek nije postigao gol u dresu popularnih „oštrica“.

Mladi napadač je prošle sezone igrao odlično na pozajmici u Svonsiju gde je dao deset golova, ali je imao ambiciju da izbori mesto u ekipi Liverpula pre nego što je Jirgen Klop odlučio da ga proda.

Ekipa je usput ostala bez glavnog štopera Džeka Okonela koji je povredio koleno na utakmici drugog kola protiv Aston Vile.

Zbog toga i ne čudi podatak da je Šefild dao samo osam golova na 17 utakmica, a primio 29.

Imaju samo dva remija ove sezone, protiv Fulama i Brajtona i ako tako nastave pridružiće se maloj, ali odabranoj, grupi klubova koji su sezonu završavali sa manje od 20 osvojenih bodova.

U sezoni 2002/2003, ekipa Sanderlenda osvojila je 19 bodova, uz gol razliku -44.

Foto: EPA/HUGO PHILPOTT

Ekipu su u toku sezone vodili Piter Rid, Hauard Vilkinson i Mik Mekarti, ali ništa nije moglo da spasi „crne mačke“ od ispadanja.

Pobedili su Liverpul u decembru sa 2:1, a zatim vezali 15 uzastopnih poraza.

Sanderlend je sezonu završio sa svega 16 postignutih golova, od čega je šest dao nekadašnji miljenik publike Kevin Filips.

Najzabavniji tim (doduše ne za sopstvene navijače) u sezoni 2015/1016 bila je Aston Vila, koja je osvojila 17 bodova, uz gol razliku -49.

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ekipa koju je vodio Tim Šervud ostala je bez Kristijana Bentekea i Fabijana Delfa u letnjem prelaznom roku, a odlazak dva najbolja igrača nije bio adekvatno nadoknađen, iako su kao veliki talenti u tim stigli Rudi Žested i Džek Griliš.

Vila je sezonu započela pobedom, a onda vezala šest poraza što je Šervud platio otkazom.

Remi Garde uspeo je da upiše dva trijumfa kao novi trener, ali je onda usledio niz od 11 poraza koji je prvaka Evrope poslao u Čempionšip.

Ko zna kako bi se završila Hadersfildova sezona 2018/2019 da nije bilo Vulverhemptona.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Hadersfild je osvojio samo 16 bodova, ali je čak šest pokupio u dva susreta sa popularnim „vukovima“.

Iako je učinio pravo čudo sezonu pre, ostavivši tim u Premijer ligi, nemački stručnjak David Vagner morao je da spakuje kofere u januaru, ali ni dolazak njegovog zemljaka Jana Siverta nije mogao da pomogne klubu iz Jorkšira.

Hadersfild je postigao samo 22 gola u sezoni i ispao već u martu.

Sanderlendu je trebalo tri godine da se vrati u Premijer ligu nakon eliminacije u sezoni 2002/2003, a po povratku su uspeli da odigraju još gore nego prethodni put.

Foto: EPA/GERRY PENNY

Nisu osvojili nijedan bod u prvih pet susreta, a sezonu su završili sa 15 osvojenih bodova i gol razlikom -43.

Koliko su bili loši govori i podatak da su imali čak 15 bodova manje od devetnaestoplasiranog Vest Bromvič Albiona.

Rekorder i za sada najgori tim koji je igrao u Premijer ligi je tim Derbi Kauntija iz sezone 2007/2008.

Foto: EPA/LEE SANDERS

Menadžer Bili Dejvis doveo je deset fudbalera uoči početka sezone, zatim još devet u januaru, ali ništa nije moglo da pomogne Derbiju.

Gubili su 6:0 od Liverpula i Aston Vile, 6:1 od Čelsija, Arsenal ih je pobedio sa 6:2 i 5:0, a pet golova primili su i od Vest Hema na svom terenu.

Jednu jedinu pobedu ostvarili su protiv Njukasla u septembru, a sezonu su završili sa 11 osvojenih bodova i gol razlikom -69.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar