Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

KONMEBOL, krovna fudbalska organizacija u Južnoj Americi, je doneo odluku da otkaže kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo zakazane za mart.

PROČITAJTE JOŠ...

Utakmice petog i šestog kola trebalo je da budu odigrane 25. i 30. marta, ali je iz nekoliko evropskih klubova čiji igrači su bili viđeni na kvalifikacionim mečevima stigla najava da ih neće pustiti.

Razlog je činjenica da bi igrači prvo bili prinuđeni da proputuju gotovo pola sveta, potom bi morali da prođu dva puta kroz samoizolaciju, prateći sve KOVID protokole.

Iz tog razloga, KONMEBOL je saopštio da utakmice neće biti odigrane u tom terminu, kao i da će uz saradnju sa FIFA raditi na pronalasku najboljeg rešenja u ponovnoj organizaciji ovih utakmica.

U okviru KONMEBOL federacije takmiče se Brazil, Argentina, Ekvador, Paragvaj, Urugvaj, Čile, Kolumbija, Venecuela, Peru i Bolivija. Nakon četiri odigrana kola od 18 ukupno Brazil je prvi sa 12 osvojenih bodova, Argentina ima 10, Ekvador devet a Paragvaj šest, dok Urugvaj na petom mestu trenutno zauzima mesto koje vodi u plej-of.

Kvalifikacije bi prema aktuelnom kalendaru trebalo da budu završene do 29. marta 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar