Foto: Twitter/The Sporting news/Printscreen

Spojio ljubav prema klubu i dobru zaradu.

Ekipa Hjuston Astrosa postala je šampion u američkoj bejzbol ligi pobedom od 4:2 u finalnoj seriji protiv ekipe Filadelfije Filisa, a poseban razlog za slavlje će imati jedan navijač.

PROČITAJTE JOŠ

Pobeda Astrosa donela je 75 miliona dolara američkom biznismenu i najvećem kladioničaru na svetu Džimu Mekingvejlu. Mekingvejl se kladio da će njegov omiljeni bejzbol klub, Hjuston Astros, osvojiti MLB ligu. Uložio je 10 miliona dolara.

Pre utakmice, Mekingvejl, 71-godišnji trgovac nameštajem čije se bogatstvo procenjuje na 350 miliona dolara, izašao je na teren uz ovacije navijača.

„Volim vas sve. Volim ovaj grad i uradio bih sve za njega. Ponosan sam što sam deo ove zajednice“, rekao je on posle utakmice.

Ranije je izgubio 10 miliona dolara na Superboulu kada su Sinsinati Bengalsi izgubili od Los Anđeles Remsa. On se već kladio na Astrose 2017. kada su bili šampioni, osvojio osam miliona dolara i bio pozvan u asocijaciju šampiona kod tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Mekingvejl je takođe odao počast svojim mušterijama pošto su Astrosi osvojili titulu. Svako ko je kupio dušek od 3.000 dolara pre kraja sezone dobio je povraćaj novca nakon što su Astrosi postali šampioni. A ako je neko potrošio bar pet hiljada dolara na nameštaj, taj novac mu je vraćen i dobija nagradu od još pet hiljada.

BONUS VIDEO Doktorski poen Novaka i urlik za finale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare