Foto: EPA-EFE/Claudio Bresciani

Skandal majstor preko puta Đokvoića u finalu Pariza.

Holger Rune nema mnogo teniskog staža na vrhunskom nivou, a već je uspeo više puta da bude u centru pažnje.

Teniska senzacija iz Danske će u nedelju igrati najveći meč u karijeri u finalu mastersa u Parizu protiv Novaka Đokovića.

Njih dvojica su se samo jednom sreli do sada na turnirima kada ga je srpski teniser pobedio sa 3:0 u prvom kolu US Opena što mu je bio prvi grend-slem meč u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Od tada je mnogo napredovao, a sigurno su pomogli i treninzi sa Đokovićem sa kojim je radio još kao klinac u Beogradu, a kasnije i u Monte Karlu.

Pored raskošnog talenta, Rune se u centru pažnje našao i zbog ponašanja. Još uvek se prepričava kada je na Rolan Garosu izbacio majku sa meča.

Rune je na Rolan Garosu tokom meča sa Kasperom Rudom Rune imao česte rasprave sa svojim rivalom, a u jednom trenutku je povikao i na svoju majku.

On je u besu počeo je da viče svojoj majci da napusti boks. Majka je odmah potom napustila svoje mesto, što je naišlo na veli revolt i napade na Runea.

Foto: EPA-EFE/ALEXANDRA WEY

„Idi, ako ne možeš da pomogneš, odlazi!“.

Rune se kasnije pravdao da nije izbacio nju već drugu ženu, ali mu niko nije poverovao

Prethode nedelje je u Bazelu igrao finale protiv Feliksa Ože-Alijasima kada je besneo na sudiju Mohameda Lajanija zbog jedne odluke.

„Šta zaboga radiš!. Mora da se šališ“, viknuo je Rune u pravcu švedskog sudije Mohameda Lahjanija.

Rune nije mogao da se smiri kada je promenio stranu.

„Napraviš tako veliku grešku u takvoj fazi finala i čak si previše ponosan da me sada gledaš? Ponašaš se kao kralj!“ Rekao je 19-godišnjak u pravcu sudije, koji je protestovao da jednostavno nije video treperenje na tribinama na koje se rune žalio.

Da je počeo da nervira druge igrače, najbolje se videlo kada je u Parizu pobedio Stena Vavrinku koji je imao šta da mu kaže posle meča.

#social-embed_0

Vavrinka očitao lekciju 19-godišmnjem Runeu prilikom pozdrava na mreži.

„Savetujem ti da prestaneš da se ponašaš kao beba na terenu, okej?“ poručio je popularni Sten.

Zato bi mečč protiv Novaka Đokovića mogao da ima dodatnu dimenziju.

BONUS VIDEO Doktorski poen Novaka i urlik za finale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar