Nikola Milenković, Sergej Milinković Savić i Filip Kostić
Foto: Reinaldo Ubilla/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Jonas EKSTROMER / AFP / Profimedia/EPA-EFE/Jonas Ekstromer

Srpski reprezentativci vrlo lako bi mogli uskoro da promene sredinu i naprave korak napred u karijeri.

Kratka pauza između dve klupske sezone uslovila je da vrelo fudbalsko leto krene ranije nego ikada. Klubovi uveliko završavaju transfere i kompletiraju timove, a brojni poslovi još uvek su na čekanju dok navijačima ide „voda na usta“ zbog potencijalnih pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekoliko srpskih reprezentativaca posle sjajnih sezona nalaze se u centru pažnje velikih klubova, pa bi posle prelaska Dušana Vlahovića u Juventus, mogli da dobijemo još neke mega transfere sa „orlovima“ u glavnim ulogama.

Filip Kostić je posle sezone karijere došao na korak do ugovora života. Razbijao je redom rivale u Ligi konferencija na putu do trofeja sa Ajntrahtom iz Frankfurta, a još se pamti njegova magija protiv Barselone. Igračka zrelost i fizička moć doneli su interesovanje velikih klubova, a poslednje informacije govore da je sve dogovorio sa Juventusom, te da će nemački klub zaraditi između 15 i 20 miliona evra.

Kao i nekoliko godina unazad, jedna od glavnih meta jeste Sergej Milinković-Savić. Sjajni vezista Lacija bio je neizbežna tema svih transfer rokova, ali bi se sve uglavnom završavalo odustajanjem zainteresovanih strana zbog astronomskih zahteva prvog čoveka rimskog kluba Klaudija Lotita. Sada deluje da je konačno došlo vreme da Milinković-Savić pređe ne viši nivo.

Ponovo je u centru pažnje Juventus, u čijem dresu je već viđen, ali i u Mančester junajtedu još uvek ne odustaju, i kako se čuje iz Engleske spremaju ponudu koju neće biti lako odbiti, pa ostaje da se vidi kojem će se carstvu privoleti.

Sergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić; Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Čini se da je vreme da na sledeći nivo pređe i Nikola Milenković. Sjajni štoper je već nekoliko sezona nezamenljiv šraf u Fjorentini i reprezentaciji Srbije, pa je privukao pažnju brojnih klubova. Pominjao se odlazak u Englesku, ali je udicu bacio i Inter koji želi da srpskog defanzivca upari sa Glejsonom Bremerom iz Torina i stvori jedan od najdominantnijih tandema u ligi.

Italija je mesto gde poslednjih nekoliko godina srpski fudbaleri briljiraju, među njima je i mladi Ivan Ilić u Veroni. To ga je stavilo na radar ekipa iz vrha tabele, a interesovanje su pokazali Lacio i Atalanta.

Za razliku od njih, dvojica „orlova“ traže opciju da ožive karijeru. Luka Jović nije dobi ni promil šanse u Real Madridu i njegov odlazak ovog leta je gotovo izvestan. Golovi u dresu reprezentacije pokazali su da u njemu i dalje ima vatre i golgeterskog instikta.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Jović se ranije povezivao sa Njukaslom, a Real pokušava da ga stavi kao deo transfera Rafaela Leaa iz Milana, ali za reprezentativnog špica ponuda neće izostati.

Zato je neizvesnija sudbina Nemanje Radonjića. Krilni igrač pokazuje u dresu reprezentacije koliko može da bude opasan, ali već dugo ne uspeva da to prenese i na klupski nivo. Pozajmica u Benfiki bila je neuspešna, a želju da ga dovede imala je Crvena zvezda. Čini se da je u ovom tenutku to ipak preveliki zalogaj, pa Radonjiću sledi povratak u Marsej i odluka o nastavku karijere, a mnogi će probati da obezbede njegov potpis.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram