Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Fudbalski klub Radnički ocenio je da je namera "pojedinih fudbalskih moćnika" da niški klub izbace iz lige, optužio je sudije i delegate da rade na štetu ekipe.

Radnički je u sredu odigrao nerešeno 0:0 protiv Vojvodine, u 35. kolu Super lige Srbije i do kraja prvenstva nastaviće, kako je naveo, „časnu borbu za opstanak u elitnom rangu“.

Klub iz Niša je naveo da četvrtu uzastopnu utakmicu nije primio gol i ocenio da je „veoma zanimljivo da od ekipa koje se bore za opstanak, samo Radnički može da igra nerešeno, svi ostali pobeđuju, ušli su u ‘velike forme’ i ređaju trijumfe kao na traci“.

PROČITAJTE JOŠ

„Očigledna je namera nekih fudbalskih moćnika da naš klub pošalju u Prvu ligu Srbije i u tom projektu ne prezaju ni od čega. Radnički će nastaviti časno da se bori na terenu, a fudbalskoj javnosti je jasno odakle vetrovi duvaju i kako je moguće da se pojedine ekipe sa dna tabele preko noći pretvore u mašine za ređanje pobeda“, naveo je Radnički u saopštenju.

Radnički je ocenio da se od početka sezone bori protiv rivala, tendencioznih sudija i onih koji ih delegiraju da deluju kao kaznene ekspedicije i da je sada morao da se oglasi, pošto se iste situacije ponavaljaju iz utakmice u utakmicu.

„Moramo podići glas, zbog načina na koji sudije i oni koji ih delegiraju odlučuju o ishodu ovog prvenstva i to uvek na štetu Radničkog“, piše u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u sredu najavio borbu protiv nepravilnosti u srpskom fudbalu i naveo da neće biti zaštićenih, već da će biti uhapšeni svi koji su učestvovali.

„Svima je jasno da ovde nisu čista posla i zato podržavamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića u najavljenoj borbi protiv fudbalske mafije. Odgovorni moraju da budu kažnjeni za trenutno stanje u srpskom fudbalu. U borbi protiv fudbalske mafije ne treba izuzeti ni sudije, koji ne rade profesionalno svoj posao i zato moraju da snose odgovornost za to“, naveo je Radnički.

U saopštenju se optužuju sudije jučerašnje utakmice predvođene Pavlom Tomićem, da im je cilj bio da onemoguće Radnički da pobedi, ali i da oslabe niški tim za naredne mečeve, nakon što je isključen Ognjen đuričin posle dva žuta kartona.

„Radnički svakako razmišlja da li će igrati i dalje u ovom prvenstvu, ako sudije kao što su Tomić i predsednik komisije Karadžić, koji je većinunjih delegirao i ne budu kažnjeni“, navedeno je.

U saopštenju piše i da sudija nije dosudio jedanaesterac za Radnički protiv Vojvodine i da je isključio trenera Aleksandra Stankovića, čime je „dodatno oslabio desetkovani sastav pred možda i ključni meč sezone u nedelju protiv Rada“.

„Tomić nam je sudio i u porazu od Novog Pazara, a u tom duelu smo skoro pola sata igrali sa igračem manje zbog direktnog crvenog kartona. Zatrpavanje kartonima, prekidi napada i nedosuđeni penali postali su uobičajne sudske odluke kada igra Radnički“, navodi se u saopštenju.

Radnički je zatražio od Fudbalskog saveza Srbije da utvrdi odgovornost i kazni one koji su doveli srpski fudbal u ovakvu situaciju i upitao da li će neko biti kažnjen iz FSS i Sudijske komisije „ili će klubovi i dalje da igraju kao stažisti u unapred pripremljenim utakmicama“.

Niški klub je traži i stručnu analizu svake sporne situacije i da se ona objavi.

Radnički insistira i da se objavi kriterijum po kome se delegiraju sudije i upitao ko analizira utakmice u FSS i kome se predaju izveštaji.

Iz kluba je navedeno da je puna koncentracija na predstojeću utakmicu protiv Rada, u nedelju u Nišu i pozvao Super ligu da mu omogući ravnopravan tretman na Čairu.

„Ukoliko toga nema a odgovorni za pravljenje kaznenih sudijskih ekspedicija koje kreiraju tabelu Super lige ne budu adekvatno kažnjeni, postavlja se pitanje svrsishodnosti igranja fudbala u Srbiji“, naveo je Radnički.

Klub je istakao da su u domaćem fudbalu što pre neophodni izbori u FSS i hitno uvođenje VAR sistema, „kako bi se došlo do regularnosti i smanjio uticaj tendencioznih arbitara“.

Ove sezone iz Super lige Srbije ispada šest klubova, Radnički je 12. na tabeli sa 44 boda i ima bod više od Rada koji je prvi u zoni ispadanja, na 15. mestu. Isti broj bodova kao Radnički, 44, imaju i Voždovac i Proleter na 13. odnosno 14. mestu na tabeli.

U zoni ispadanja su Novi Pazar sa 42 boda i Inđija sa 35 bodova.

Iz lige su već ispali Zlatibor, Mačva i Bačka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar