Foto: Starsport

Zamislite vratite se noću kući i iz sobe vam dolazi zvuk nekog čangrljanja. Mrtvi umorni s treninga ili utakmice, zapitate se vrlo brzo što niste ostali sa prijateljima na piću pola sata ili sat duže jer vam po kući operiše naoružani lopov.

To se poslednjih godina zapitalo mnogo fudbalera koji su zatekli svoje domove razbijenih brava i opljačkanih komoda, fioka, torbi.

PROČITAJTE JOŠ:

Lopovi su pre oko dva meseca uperili pištolj u Pjera-Emerika Obamejanga, Sead Kolašinac se jurio sa naoružanim lopovima, a na njihovoj meti se sve češće nalaze i srpski fudbaleri – direktno ili indirektno.

Dušan Vlahović je poslednji u nizu koji se našao u veoma ružnoj situaciji.

Nimalo prijatna informacija odjeknula je u četvrtak uveče kada se Vlahović našao u društvu Anhela Di Marije, u trenutku dok su razbojnici hteli da upadnu u dom argentinskog igrača.

Maskirani lopovi su probali da uđu unutra, policija je reagovala jer se oglasio alarm, a očevici su pričali o tome da su na licu mesta čuli urlike, a navodno su se čuli i pucnji.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Vlahoviću u tim trenucima sigurno nije bilo prijatno, a samo on zna kako je izgledao čitav pakao.

U nekim prethodnim situacijama su srpski fudbaleri direktno bili mete napada.

Pitajte samo porodicu Rajković. Predrag, srpski golman i njegova supruga Ana su već dvaput morali da zovu policiju posle lopova.

Poslednji put mu se to desilo u martu ove godine kada su lopovi iskoristili vreme dok je Rajković bio sa reprezentacijom Srbije.

Imali su vremena da svoja nepočinstva završe bez ometanja, a pisalo se da su tada igraču Remsa i njegovoj porodici ostali samo „goli zidovi“.

Izneli su satove, nakit i odeću i drugu robu, a to nije prvi put. Prethodno su obili stan u Francuskoj u februaru 2020. kada su ukradeni predmeti u vrednosti od oko 100.000 evra.

Foto: Printscreen Instagram / Ana Rajković

Slično je prošao i Sergej Milinković-Savić. Vezista Lacija i selekcije Srbije je opljačkan 2019.

Dok je Serđente igrao derbi italijanskog prvenstva protiv Juventusa, trojica lopova su mu ušla u kuću u Rimu.

Dok je Sergej kreirao preokret nebesko-plavih, razbojnici su odnosili vredne predmete, pa radost srpskog igrača nije dugo trajala.

Njemu je, kako se 2019. pisalo, odneto nakita i satova u vrednosti oko 100.000 evra iz doma, kao i oko pet hiljada evra gotovine.

Foto: EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Dušan Tadić se skorije, pre samo dva i po meseca našao na meti napadača. Njega su razbojnici sačekali ispred kuće, u južnom delu Amsterdama.

„Bio sam na večeri sa prijateljem, a oni su ispod mog automobila postavili uređaj za praćenje. Kada sam stigao kući, dvojica razbojnika su me napali. Bio sam u odelu i cipelama, ali sam bio brži od njih. Trčao sam 400 metara i nisu mogli da me stignu, ali su imali skuter. Uspeli su da me stignu i izbila je tuča. Kretao sam se levo i desno kako bih izbegavao konflikt, a uspeo sam i da zadam nekoliko udaraca vođi bande. Drugi me je uhvatio sa leđa za vrat, ali sam ga udario laktom. Uspeo sam ponovo da pobegnem i tada sam ih izgubio iz vidokruga“, rekao je nakon toga Tadić.

Na njegovoj ruci se našao flaster zbog povrede iz tuče, a priznao je da je reagovao instinktivno i pod adrenalinom.

Da mu nije „pala klapna“ i da je video odmah da napadači nose vatreno oružje, verovatno bi reagovao drugačije.

Dušan Tadić Foto:EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Ovako, prošao je dobro, nije mu načinjena velika materijalna šteta koju su pretrpeli neki njegovi zemljaci.

Jedan od njih je i Luka Milunović, čiji je stan opljačkan u Tirani, februara ove godine.

Luka, nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde je, dok je branio boje Kukešija rekao da se nada kako taj napad nije bio usmeren na njega i porodicu.

Objavio je fotografiju i otkrio da su lopovi odneli novac i nešto ličnih predmeta, mada ne i koliko je sve bilo vredno.

Luka Milunović, Foto: Starsport

„U isto vreme osećam i bes i razočarenje i strah koji mogu da utiču na moj trening, utakmice i sve važne fudbalske aktivnosti koje imam ovde“, rekao je tada Milunović.

Kada je reč o nekadašnjim fudbalskim asovima, pljačku je između ostalih doživeo i Ivica Dragutinović.

Njemu je u Beogradu ukraden automobil, iz vulkanizerske radnje „Danko“ na putu ka Batajnici.

Foto: Printscreen/youtube/Standard de Liège

Dragutinović je opljačkan u maju 2020. godine, dva meseca nakon što je auto ostavljen u servisu.

Lopovi su imali vremena da ga „pikiraju“ jer je u to vreme počela pandemija koronavirusa, pa je vulkanizerska radnja prestala sa radom u martu.

Dvojica muškaraca su tada prišla vozilu pešice, jedan je čuvao stražu, drugi je za oko minut obio „Rejndž Rover“ i odvezli su se, a pljačku je prijavio vlasnik servisa.

BONUS VIDEO: Slavlje srpskih igrača i stručnog štaba u Oslu posle pobede nad Norveškom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar