EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Protiv Ferencvaroša je odigrao više nego dobar meč

Marko Gobeljić je odigrao kvalitetan meč protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope, toliko da su mu u jednom trenutku svi na stadionu skandirali „Gobelja, Gobelja“, svesni da se rad i trud uvek isplate.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdin bek je obeležio i jubilej, s obzirom da je odigrao 50. evropsku utakmicu u dresu Crvene zvezde i time se izjednačio sa legendom kluba i četvrtom Zvezdinom zvezdom – Vladimirom Petrovićem Pižonom.

Marko Gobeljić je fudbaler sa najdužim stažom u aktuelnom igračkom kadru Crvene zvezde i ovo je šesta sezona kako je borbeni Kraljevčanin deo tima, a osim što je jedan od sinonima za sve evropske uspehe koje je Zvezda krenula da ostvaruje upravo od leta 2017. godine.

Poslednji atom snage je ostavio na terenu protiv Ferencvaroša, a pored dobre defanzive upisao je i asistenciju, te je bio jedan od najboljih fudbalera na meču.

Gobeljić se sa 50 evropskih nastupa izjednačio sa legendarnim Pižonom, ali i saigračem El Fardu Benom. Da je ovo zlatna generacija Crvene zvezde jasno govori činjenica da su prema ovom statističkom parametru, lideri Milan Borjan (72) i Milan Rodić (62). Blizu jubileja su Slavoljub Srnić sa 46 i Gelor Kanga sa 45 evropskih utakmica u Zvezdinom dresu, ali i to je veliko dostignuće, s obzirom da je pomenuti dvojac iza sebe ostavio legende kao što su Dule Savić (41), Kule Aćimović (39), Zoran Filipović, Miloš Šestić, Mihalj Keri (35).

BONUS VIDEO Atmosfera na tribinama pred utakmicu Zvezda – Ferencvaroš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar