Holan nije igrao na Mundijalu, ali su svi spremni da daju ozbiljan novac, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Norvežanin je zadivio ceo fudbalski svet i ne namerava da stane

Legendarni golman Mančester junajted Peter Šmajhel hvalio je Erlinga Holana koji je od početka sezone prava enigma za protivničke odbrane.

Norvežanin je u Ligi šampiona postigao dva gola ove nedelje u ubedljivoj pobedi Mančester sitija nad Kopenhagenom od 5:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Šmajhelu će ostati upamćen bolan poraz „crvenih đavola“ od „građana“ proteklog vikenda, kada je Holan postigao tri gola i tako bio najbolji igrač u pobedi svog tima rezultatom 6:3.

„Strpljenje je jedna od najvažnijih osobina dobrog napadača. Igrao sam protiv nekih od najboljih napadača – kada nestanu, tek tada golman mora da bude posebno koncentrisan. Kristijano Ronaldo, Filipo Inzagi i slični igrači – oni nestanu i odjednom su onda u šansi“, rekao je Šmajhel.

Šmajhel je istakao da u Holanu može da prepozna kvalitete raznih fudbalera.

„Kada gledate Holanda, vidite razne igrače. Dao je gol kao Zlatan, tu je i Ronaldo – mnogo vrhunskih napadača u jednom, zato je toliko i opasan“.

Holan je do sada postigao 14 golova na osam mečeva u Premijer ligi i ubedljivo je prvi na listi strelaca.

Najviše golova u sezoni u istoriji Premijer lige dali su Endi Kol i Alan Širer – po 34, a videćemo može li Norvežanin da ih ugrozi.

Reči hvale za Holana imao je i bivši fudbaler Džonatan Vudgejt.

„Nikada nisam video toliko neumoljivog napadača kao što je Holand. On jednostavno ima sve“, rekao je nekadašnji fudbaler Lidsa Džonatan Vudgejt.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar