Crvena zvezda
Foto: Starsport

Gde će Crvena zvezda igrati protiv Ararata u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope trenutno je glavno fudbalsko pitanje, a postoji više opcija.

Kao što je Nova.rs već pisala, u igri je nekoliko varijanti.

Kako saznajemo, UEFA će učiniti sve da se utakmica, zakazana za 1. oktobar, i odigra, ali nije isključeno da se to ne dogodi.

PROČITAJTE JOŠ

U Jermeniji je proglašeno ratno stanje i opšta mobilizacija, shodno tome nemogući su komercijalni letovi, koji remete i odigravanje plej-ofa za Ligu Evrope.

Pred Crvenom zvezdom je nekoliko opcija. Jedna od njih je zamena domaćinstva, što znači da bi srpski prvak u četvrtak mogao na svom stadionu „Rajko Mitić“ da ugosti šampiona Jermenije u odlučujućoj borbi za Ligu Evrope.

Nije isključena ni mogućnost igranja na neutralnom terenu, u Grčkoj, Mađarskoj, Kipru ili Poljskoj, koji su od strane UEFA bili namenjeni usled pandemije koronavirusa.

Kao treća opcija figurira – Moskva. Zašto baš prestonica Rusije? Naime, generalni direktor Ararata, Valerij Hovhanisjan, ujedno je i vlasnik Ararat Moskve, ruskog trećeligaša.

Usled ratnog stanja u Jermeniji, komercijalni letovi su obustavljeni, pa bi ekspedicija Ararata mogla lakše da se domogne Moskve nego Beograda ili neke druge neutralne destinacije.

Poslednja, ne i najmanje realna opcija, glasi – Crvena zvezda ide direktno u Ligu Evrope.

Postoji mogućnost da se utakmica plej-ofa i ne odigra, odnosno da Ararat odustane od borbe usled ratnog stanja i da srpski prvak bez borbe prođe u grupnu fazu.

Na potezu je UEFA, koja će konačnu odluku doneti u ponedeljak usled nesvakidašnje situacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare