Euro 2020, Francuska, Švajcarska
Foto: EPA-EFE/Vadim Ghirda

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan izostavio je sa spiska igrača za polufinalni meč Lige nacija napadača Olivijea Žirua.

Žiru je napunio 35 godina, a na listi strelaca francuske selekcije nalazi se na drugom mestu sa 46 golova, što je samo pet manje od najboljeg strelca Tjerija Anrija.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji meč za reprezentaciju novi igrač Milana odigrao je protiv Švajcarske u osmini finala Evropskog prvenstva ove godine.

U sastavu za meč protiv Belgije, koji se igra u Torinu 7. oktobra nalazi se napadač Mančester junajteda Antoni Marsijal, koji u novoj sezoni nije postigao nijedan gol za svoj klub, ali je bio strelac u kvalifikacijskom meču za Svetsko prvenstvo protiv Ukrajine, u septembru.

Dešan se odlučio da u selekciju pozove braću Lukasa i Tea Ernandeza, odbrambenog i veznog igrača.

„To se nije dogodilo dugo, mislim da su poslednji put to bila braća Reveli (Erve i Patrik) početkom 70-ih godina. Neću ih gledati kao dva brata, već kao dva igrača“, rekao je Dešan.

Polufinalni mečevi Lige nacija izmedju Italije i Španije, odnosno Francuske i Belgije na programu su 6. i 7. oktobra, u Milanu i Torinu.

BONUS VIDEO: Navijanje i deo atmosfere na meču Partizana i Flore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar