Foto: EPA-EFE/Nick Potts

Menadžer Vest Bromviča Sem Olerdajs bio je veoma srećan nakon izdanja njegove ekipe koja je uspela da izbegne poraz na gostovanju Liverpulu.

PROČITAJTE JOŠ

Vest Brom se branio tokom cele utakmice, ali nije dozvolio Liverpulu da stvori mnogo prilika.

Iako su domaći preko Manea poveli već posle 12 minuta, VBA je u nastavku utakmice stigao do daha i deset minuta pre kraja uspeo da izvuče nerešen rezultat.

Imajući u vidu plasman oba tima na tabeli, bod je bio ravan pobedi.

„Verovatno su svi mislili da će nas Liverpul lako pobediti nakon ranog gola, ali smo bili veoma dobri. Branili smo se kao tim, a u drugom poluvremenu smo našli način kako da napadnemo. Znali smo da ništa nećemo uraditi ako budemo sedeli pozadi, bili smo sve bolji i stvorili nekoliko prilika. Osvojili smo važan bod“, rekao je Olerdajs.

Popularni Big Sem je poslednji menadžer koji je uspeo da pobedi u Liverpulu, nakon što je 2017. godine trijumfovao sa Kristal Palasom, a ostajao je neporažen na Enfildu i kao menadžer Sanderlenda 2016. godine i Evertona, godinu dana kasnije.

Koliko je dobro bio postavljen tim Vest Broma govori i podatak da je Liverpul prvi put posle februara 2018. godine i utakmice protiv Totenhema na svom terenu imao manje šuteva u okvir gola nego protivnik.

„Limitirali smo najbolji napad u Evropi, naš golman danas nije imao puno prilika da interveniše pa moram da čestitam i njemu i momcima ispred njega“, rekao je Olerdajs.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop istakao je da su domaći sami krivi što nisu stigli do pobede.

„Sami smo krivi za ovakav rezultat. Imajući u vidu da smo igrali protiv ekipe koja je izašla u formaciji 6-4-0 nismo bili loši, ali na kraju dana znamo da smo mogli i morali da odigramo mnogo bolje kako bi pobedili“, rekao je Klop.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar