Foto: Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Fudbaleri Napolija dočekaće u sredu od 21 sat u Napulju ekipu Barselone u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Napoli je grupnu fazu Lige šampiona završio na drugom mestu na tabeli grupe C sa 10 bodova. Klub iz Napulja je prošle sezone osvojio titulu u Seriji A. Međutim, Napoli ove sezone beleži loše rezultate i nalazi se tek na devetom mestu na tabeli Serije A sa 36 bodova iz 24 utakmice.

Napoli je pre dva dana smenio trenera Valtera Macarija, a njegovo mesto preuzeo je Frančesko Kalcona, koji će večeras debitovati na klupi kluba iz Napulja.

PROČITAJTE JOŠ

Barselona je osvojila prvo mesto u grupi H LŠ sa četiri pobede i dva poraza. Trener Barselone Ćavi Ernandes na ovom meču neće moći da računa na povređene Gavija, Ferana Toresa, Markosa Alonsa i Alehandra Baldea, dok se u tim vraćaju Žoao Feliks i Serhi Roberto. Barselona je trenutno treća na tabeli španske La Lige sa osam bodova manje od prvoplasiranog Reala.

Barselona i Napoli su u poslednje četiri godine odigrali četiri duela u evropskim takmičenjima. Barselona je pobedila na dva duela, dok su dva meča završena bez pobednika.

Ovo će biti i duel dva kluba u kojima je značajan trag ostavio i Dijego Armando Maradona

Revanš meč je na programu 12. marta u Barseloni.

EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri Porta dočekaće večeras od 21 sat na svom terenu, popularnom stadionu zmajeva (Dragao kako se zove stadion u prevodu znači zmaj) Arsenal u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Porto je grupnu fazu LŠ završio na drugom mestu na tabeli grupe H sa 12 bodova. Porto je trenutno treći na tabeli portugalskog prvenstva sa 48 bodova iz 22 meča.

Fudbaleri Arsenala su grupnu fazu završili na prvom mestu na tabeli grupe B sa 13 bodova. „Tobdžije“ se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa dva boda manje od prvoplasiranog Liverpula.

Porto i Arsenal su odigrali šest duela u Ligi šampiona. Arsenal je pobedio na tri utakmice, Porto na dve, dok je jedan meč završen bez pobednika.

Revanš duel između Arsenala i Porta na programu je 12. marta u Londonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar