Foto: Pedja MilosavljevicSTARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 2:0, a vodeći gol postigao je Ohi Omoižuanfo, kome je ovo bio prvi nastup u "večitom derbiju".

Ohi je u 29. minutu bio na pravom mestu u šesnaestercu rivala, pokazao je da ima „napadački njuh“, te je odbitak nakon pokušaja Aleksandra Kataija sproveo u mrežu.

PROČITAJTE JOŠ:

Norveški napadač je na taj način postao tek peti fudbaler koji je u ovom veku na svom debitantskom nastupu u debriju postigao pogodak.

Pre njega to su uspeli Aleksa Vukanović, Hugo Vieira, Nikola Žigić i Dragan Bogavac.

Doskorašnji igrač crveno-belih Aleksa Vukanović uspeo je to da uradi u 160. „večitom derbiju“ deset minuta pre kraja meča.

Svi zvezdaši dobro pamte Vieiru, koji je bio prava „gol mašina“. On je u 149. susretu Zvezde i Partizana uspeo da postigne dva gola, od kojih je jedan bio sa velike udaljenosti. Zvezda je taj meč dobila sa 3:1.

Isto je pošlo za rukom i Nikoli Žigiću, koji je na 121. večitom derbiju pokazao svoje golgeterske sposobnosti, i sa dva gola na debiju protiv večitog rivala, bio predvodnik crveno-belih do ubedljive pobede rezultatom 3:0.

Najstariji igrač, kome je pošlo za rukom da postigne gol u debitanskom derbiju, je Dragan Bogavac, koji je 2002. godine postigao drugi gol u pobedi Zvezde nad Partizanom 3:0.

BONUS VIDEO Stanković i Stanojević – utisci posle derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar