Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Norveški fudbaler Ohi Omoižuanfo prisetio se perioda provodenog u Crvenoj zvezdi, gde nije uspeo da ostvari pun potencijal i pokaže sve što zna.

Ohi je u Zvezdu stigao na zimu 2022. godine, a bio je jedan od najboljih strelaca u Evropi pre toga. Međutim, sa tadašnjim trenerom Dejanom Stankovićem se nije baš najbolje uklopio, te je prešao u Dansku nakon šest meseci, preciznije otišao je u Brondbi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je mnogo teško igrati u Stankovićevom timu. Mislim da je zbog njegovog statusa i u Zvezdi i toga kakav je igrač bio, kao da je želeo da se pokaže. Kao da je imao veliki pritisak na plećima koji je preneo i na igrače. Možda su nekada njegova očekivanja bila da igramo savršeno. Bio bi jako ljut kada bi neko pogrešio, a to ponekad može da bude loše za neke igrače. Jer nam daje nesigurnost da se ne usuđujemo da igramo našu igru, jer se bojimo da pogrešimo, jer će onda trener biti besan i kritikovati te“, rekao je Ohi u intervjuu za RT Balkan.

Otkrio je i kada su nastali problemi.

„Bili smo na pripremama u Sloveniji kada sam povredio list. Bilo je veliko istegnuće i doktor mi je rekao da misle da je samo grč i da mogu da igram. Na narednoj prijateljskoj sam igrao i bio sam na 40-50 odsto mogućnosti. Nije to bila loša utakmica, ali ni sjajna. I posle meča je ta povreda postala još gora, a onda sam osetio kao da sam sad ja kriv što sam povređen“.

Foto: Pedja MilosavljevicSTARSPORT

Ohi je imao i razgovor sa Zvezdanom Terzićem, koji ga je savetovao da napusti Zvezdu.

„Pitao sam ga: ‘Hej, samo bih da pitam šta se dešava, kakav je vaš plan za mene?’ Okej, razumem, bio sam povređen, doveli ste novog špica, ali ako mi bude dozvoljeno da se borim za svoje mesto u timu, ja nemam problem s tim. Pokazaću vam da mogu da budem bolji i da mogu da budem prvi špic Zvezde. Želim to da vam dokažem, jako sam motivisan, samo moram da znam kakav je vaš plan, da li i dalje verujete u mene, da me želite ovde“.

Otkrio je i šta mu je Terzić odgovorio.

„Pogledao me je u oči i rekao ‘Ne, nema poente. Bolje je za tebe da odeš, iskreno. Nema svrhe boriti se’. Praktično mi je rekao “ne želimo te ovde”. U tom trenutku osetim da više nemam ja tu šta da uradim. Ništa što mogu da kažem. Kad igrač dođe i kaže da hoće da se bori i da se dokaže, obično bi mu rekli: ‘Dobro, daćemo ti neki period da vidimo da li si u pravu i onda ćemo videti’. Ali on mi je rekao: ‘Ne, ne treba ništa da dokazuješ. Doveli smo Pešića, Pavkov i Ben su ispred tebe. Ti si sad četvrti-peti špic, bolje je za tebe da pronađeš novi klub’. Čak mi je i rekao: “Imam jednog agenta, prijatelja, on može da ti pomogne da nađeš novi klub”. Dobro, dakle već ste imali na umu da idem, iako još uvek niste pričali sa mnom. Ja sam bio taj koji je tražio da razgovaramo. Pričao sam posle sa svojim menadžerom, da nema svrhe da ostajem“.

Zvezdan Terzić Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Teško mu je pao odlazak iz Zvezde, ali morao je da prihvati realnost.

„Bio sam jako tužan kada se moj boravak u Zvezdi završio. Nisam želeo tako da odem, ali to je život. Stvarno sam uživao, kao i moja porodica, odlično smo živeli u Srbiji. Ali mislim da u Zvezdi nisam uspeo da pokažem sve što umem“, zaključio je Ohi.

Norveški napadač je u Zvezdi odigrao 24 meča na kojima je postigao 12 golova. U karijeri je do sada branio boje Lilestroma, Jerva, Štabeka i Moldea. Trenutno ima 30 godina, a njegova tržišna vrednost je oko 2,5 miliona evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar