foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srpski fudbaler Andrej Ilić uskoro bi i zvanično trebalo da pojača ekipu Lila, a njegov transfer iz Valerenge, norveškog kluba, biće vredan oko četiri miliona evra.

Tu informaciju preneo je Fabricio Romano, najpoznatiji fudbalksi insajder, a medicinski pregledi trebalo bi da budu rešeni u sredu. Takođe, dogovoreni su i lični uslovi, a sigurno da Ilić želi da se oproba u najjačoj francuskoj ligi.

Povodom ovog transfera javio se i Javor, srpski klub, u kojem je Ilić proveo sjajnu sezonu 2020/21.

„Sedi društvo u kafani i razgovara o fudbalu, u jednoj trenutku jedan od njih vadi telefon, otvara Tviter, pokazuje profil Javora i kaže: ‘Ovaj klub je otvorio Andreja Ilića!’. P.S. Ova priča nema veze sa Užicem i Nemanjom Vidićem“, poručili su iz Javora uz Ilićevu sliku.

Mladi napadač jeste blistao u Javoru, gde je postigao devet golova na 27 mečeva, ali je istina i da je pre toga dobio šansu u ekipi Napretka i to u dve sezone, dok je bio i Partizanovo dete. Međutim, očigledno da u Humskoj nisu imali dovoljno strpljenja za Ilića, koji je od odlaska iz Beograda mnogo napredovao.

Iz Javora je kasnije otišao u Letoniju u ekipu RFS, odakle se zaputio u Valerengu, gde je u 2023. godini dao devet golova na 15 utakmica, a bio je jedan od najbolje ocenjenjih fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ:

Ilić je bio član mlađih selekcija Srbije, a možda uskoro dobije poziv i za A tim.

Lil se za njegov potpis borio sa Kardifom, koji je takođe bio zainteresovan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar