Koroman objasnio Rusima ko je Marko Nikolić

Fudbal 26. maj. 202011:12 > 11:22
Podeli:
Foto: Reuters / Action Images / Keith Williams / Guliver

Srpski trener Marko Nikolić nije naišao na toplu dobrodošlicu u ruskoj javnosti pošto je objavljeno da će preuzeti moskovsku Lokomotivu.

On je postao kolateralna šteta opšteg utiska da se taj klub na loš način oprostio od legendarnog trenera Jurija Sjomina, koji je Lokomotivi posvetio 27 godina karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Prašina u Rusiji se polako sleže, a tome je doprineo i bivši reprezentativac Srbije Ognjen Koroman, koji je za ruske medije govorio o Nikoliću.

„On je veoma dobra osoba, ume da uspostavi odnose sa igračima i novinarima. U Srbiji je imao uspehe i uvek je imao dobre saradnike“, naveo je Koroman.

Nekadašnji fudbaler ekipe Krilja Sovjetov je istakao i da veruje da će Nikolić podići igru Lokomotive na viši nivo.

„Vreme stare ruske škole je prošlo, potrebno je da je zamene mlađi i ambiciozni treneri. Marko je trener nove generacije, ima moderne pristupe. Voli da ima u timu brze fudbalere koji probijaju po bokovima, a u njegovim timovima centralni vezni fudbaleri, pa čak i defanzivci često idu u napad. Verujem da će sličan stil gajiti i u Lokomotivi“.

Koroman je naveo da je Nikolić dobar psiholog i da veruje da će uspeti da se nametne kao autoritet u timu punom zvučnih imena.

„Siguran sam da će napraviti dobru atmosferu u timu. Znam da govori engleski jezik. Neće mu biti problem, Srbima treba nekoliko nedelja da progovore tečno na ruskom jeziku“, istakao je Koroman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar