Foto: EPA-EFE/Cath Ivill

Fudbaleri Evertona i Liverpula odigrali su na "Gudisonu" uzbudljiv derbi u 5. kolu Premijer lige, a meč je završen bez pobednika, rezultatom 2:2.

Liverpul je u drugom minutu nadoknade vremena uspeo da postigne gol i to preko kapitena Džordana Hendersona, i to posle asistencije Sadija Manea, ali je pogodak poništen posle pregledavanja VAR snimka.

PROČITAJTE JOŠ:

Utisak je da je načinjena velika greška, jer je Mane bio u dozvoljenoj poziciji u momentu kada mu je Tijago Alkantara poslao loptu. On je uposlio Hendersona, koji je lako zatresao mrežu.

PROČITAJTE JOŠ: Povrede, crveni i sjajan derbi: VAR “ukrao” pobedu Liverpulu

Uzalud su bili protseti igrača Liverpula i menandžera Jirgena Klopa, koji je očigledno bio nezadovoljan odlukom sudijske trojke na čelu sa Majklom Oliverom.

„Ja sam stvarno poklonik VAR tehnologije. Prošle sezone rame se gledao kao ofsajd. Sada, kažu da se rame ne računa u ofsajd, svi mi kažu da ovo nije bio ofsajd, ali to ne menja moje raspoloženje. Izgubili smo jednog igrača zbog povrede (Van Dajk). Nije bio naš dan“, kaže Klop.

On je otkrio kako su igrači po zavrpetku meča gledali snimak gola na laptopu i da su svi bili saglasni da nije bilo ofsajd pozicije.

„Video sam i ja taj Hendersonov gol. Nemam pojma kako je povučena linija i kako je to moglo da bude ofsajd. Trebalo je da dobijemo utakmicu, a nismo“, rekao je Klop.

Van Dajk se povredio u sedmom minutu posle žestokog starta golmana Džordana Pikforda. Golman „karamela“ nije zaradio opomenu iako je utisak da je morao da bude kažnjen.

„Virdžil nije dobro. To što je golman uradio nije u opisu onoga što golman sme da uradi. Van Dajk je takav, igra kroz bol, nikad ne želi da propusti meč. Ne znam još koliko je loše, ali ovo što vidim nije dobro“, zaključio je trener Liverpula.

Kako je sve izgledalo oko poništenog gola pogledajte na priloženom snimku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar