Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Poverenje mladom stručnjaku.

Dugo je trajala licitacija ko će, nakon promene vlasnika i dolaska prebogatih Saudijaca na čelo kluba iz grada na Tajnu, sesti na klupu Njukasla, a izbor je na polusezoni 2021/2022, pao na Edija Haua.

PROČITAJTE JOŠ...

Mladi, 44-godišnji stručnjak u klub je stigao u momentu kada je pitanje opstanka bilo neizvesno jer Njukasl nije do tog momenta zabeležio pobedu, ali je u drugom del sezone usledio preporod. Ne samo da je obezbeđeno mesto i naredne sezone u društvu najboljih, već je serijom pobeda „svrake“ odveo do, s obzirom na okolnosti, odličnog 11. mesta.

Apetiti su porasli, a uprava kluba sa Sejnt Džejms parka je odlučila da jednog od najtalentovanijih stručnjaka na svetu „zaključa“ na duži vremenski period.

Tako je menadžer meseca u februaru 2022. godine (četvrti put u karijeri, prvi otkako je seo na klupu Njukasla), parafirao produžetak saradnje sa ovim klubom.

On je, prema slovu stare saradnje, trebalo da na klupi Njukasla bude do leta 2024. godine, ali je ona produžena, pa će na tom mestu, sem ukoliko ne bude nekih neočekivanih događaja, ostati i posle tog datuma, i to više godina.

„Izuzetno sam ponosan što sam trener Njukasla, uživao sam u svakom trenutku ovde. Želim da zahvalim mojoj ekipi, mojim saradnicima i navijačima. Oni svakodnevno čine da ovo bude posebno mesto. Zahvalan sam našim vlasnicima i sportskom direktoru Denu Ešvortu. I dalje smo na početku našeg putovanja, ali ovo je uzbudljivo vreme biti deo Njukasla i veoma sam uzbuđen zbog naše zajedničke budućnosti“, rekao je Hau nakon što je parafirao saradnju.

Njukasl će novu sezonu započeti 6. avgusta utakmicom protiv novajlije u ligi, povratnika Notingem Foresta.

BONUS VIDEO Erling Holan se obrukao, promašaj karijere Norvežanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar