Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Marko Nikolić, novi trener Lokomotive i dalje čeka na promociju u Moskvi, a u razgovoru za ruske medije pričao je o smenjenom Sjominu, kako je došlo do kontakta sa uglednim klubom, prisetio se i "duple" krune osvojene s Partizanom.

Velika prašina podigla se u ruskom fudbalu nakon što je obelodanjeno da će nekadašnji trener Partizana i mađarskog Videotona Marko Nikolić preuzeti Lokomotivu.

Pre svega zbog činjenice što je Jurij Sjomin miljenik navijača i tamošnje javnosti. Ipak, takav je život i posao trenera, a Srbinu je ukazano poverenje da se s Lokomotivom bori za plasman u najjače klupsko evropsko takmičenje – Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Nikolić se dosad nije oglašao, čekao je da se smire uzavrele strasti, a čim je stigao u Moskvu morao je u dvonedeljni karantin i još je u njemu. To vreme iskoristio je da da opširan intervju za ruski Gudok.

Da se ste u prošlosti imali ponude iz Rusije?

„Nikada nismo ušli u zvanične pregovore, ali je bilo kontakata sa ruskim klubovima prethodnih godina“.

Da li je sada bilo drugih ponuda?

„Jeste. Zvala me je nekoliko evropskih klubova, kao i klubovi s Bliskog istoka i Kine. U tom trenutku nisam imao zvaničnu ponudu Lokomotive“.

Kako su otpočeli vaši pregovori s Moskovljanima?

„Negde krajem februara smo uspostavili kontakt. Generalni direktor Vasilij Kiknadze me je pozvao. On je bio jedina osoba s kojom sam pregovarao. Kasnije sam se sreo s predsednikom borda direktora Anatolijem Mešerjakovim. Ponuda da vodim Lokomotivu za mene je bila korak napred u karijeri. Želeo sam da radim u jakoj ligi i klubu sa ozbiljnim ambicijama koji želi da se bori za trofeje u domaćim takmičenjima i da napadne Ligu šampiona. Osetio sam da me zaista žele u klubu, a za trenera je to izuzetno važno. S druge strane, treba da zamenim legendu Jurija Sjomina. Trenera kojeg navijači obožavaju. Znam da će me svi odmah porediti s njim, ali i ja sam tokom karijere bio u sličnoj situaciji. Smenjen sam kada sam bio prvi na tabeli. Ali takav je život trenera. Ni meni se to ne sviđa, ali tako je kako je“, rekao je Nikolić za ruski Gudok.

Usledila su pitanja koliko je upoznat s ruskim fudbalom i šta mu je značajnije titula u Srbiji ili u Mađarskoj?

„Gledao sam rusku Premijer ligu kao i sve ostale evropske lige jer je to deo mog posla. Ruski šampionat je jedan od najjačih u Evropi. Što se titula tiče, osvajanje duple krune s Partizanom za mene je najlepši momenat u životu. Pre svega jer je Beograd moj grad, a Srbija moja zemlja. U Mađarskoj sam osvojio titulu i kup, proveo sam tri lepe godine tamo i izabran sam za najboljeg trenera u istoriji kluba“, poručio je novi trener Lokomotive iz Moskve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar