Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Mačve počeli su u Šapcu pripreme za narednu sezonu i ostaće u tom gradu pošto je zbog epidemiološke situacije otkazan put na Zlatibor.

„Treniraćemo u Šapcu, koristićemo glavni i teren na stadionu FK Borac, a tokom ove nedelje pokušaćemo da kompletiramo ekipu, koliko god je to moguće, jer sve zavisi od mnogo stvari“, rekao je trener Mačve Dragan Aničić, prenosi klub.

Do sada su ekipu napustili Mladen Živković i Marko Jevtić, a po rečima Aničića, „biće sigurno još odlazaka“.

PROČITAJTE JOŠ

„Imam neki spisak pojačanja i pokušaćemo da dovedemo samo igrače koji će biti pojačanja. Ako nismo u situaciji da dovedemo prava pojačanja, nećemo nikoga ni dovoditi. Oslonićemo se na igrače koji su već duži period tu i na decu koju ima Mačvina škola fudbala“, rekao je Aničić.

„Nije sramota da kažete da nemate, sramota je da lažete i kradete, tako da ukoliko budemo imali sredstva dovešćemo kvalitetne igrače kako bi Mačva mogla da liči na onu od pre, kada je postizala istorijske uspehe“, istakao je on.

Plan odigravanja pripremnih utakmica na Zlatiboru bio je spreman, međutim zbog otkazivanja odlaska, svi prijateljski mečevi igraće se u Šapcu i okolini, a raspored mečeva biće naknadno saopšten, naveo je Aničić.

Predsednik Mačve Ivica Kralj rekao je da finansijska situacija u klubu „nije sjajna“ i dodao da jedino može da obeća da će se njegov klub boriti.

„Ekipa je za sada manje-više ista, biće kao i svake godine odlazaka, pokušaćemo da dovedemo neke nove igrače. Finansijska situacija u klubu nije sjajna, ali mi uvek gledamo pozitivno, šta god da se desi. Možemo da obećamo da ćemo se boriti, videćemo kako će klub funkcionisati u narednih mesec-dva. Nije laka situacija, ali tu smo da radimo, pa ćemo videti“, rekao je Kralj.

Po trenutno utvrđenom rasporedu, nova superligaška sezona počeće 1. avgusta, a elitnom društvu 16 klubova iz prošle sezone pridružiće se još četiri ekipe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)