Jedna krajnje bizarna situacija dogodila se tokom utakmice afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Ekvatorijalne Gvineje i Tunisa.

Tunižani su protiv Ekvatorijalne Gvineje odigrali najslabiji meč druge faze, primili su prvi gol i izgubili sa 1:0, čime su zakomplikovali svoj put ka Mondijalu.

PROČITAJTE JOŠ...

Sa druge strane, domaći sastav je pobedom došao do 10. boda i prilike da se u poslednjem kolu nada prolasku u treću kvalifikacionu fazu.

Ipak, meč će više ostati upamćen po krajnje bizarnom događaju čiji glavni akteri su bili ofanzivac domaćina Iban Salvador, fudbaler Tunisa Vajdi Kečrida i glavni sudija meča, Bubu Traore sa Malija.

Ekvatorijalna Gvineja je vodila minimalnim rezultatom kada je u drugom minutu sudijske nadoknade Iban krenuo u prodor. U tome ga je sprečio Kečrida, fudbaler domaćih je pao kao pokošen, a defanzivac Tunisa je „požuteo“.

No, „drama“ je tu tek počela. Iban se, iako je prvobitno pao van granica igrališta, prilikom valjanja po terenu vratio na igralište, pa je sudija morao da prekine meč. Potom je nastavio da se izležava, i to bi potrajalo ko zna koliko dugo da tim svojim potezom nije izbacio i sudiju „iz takta“.

Kada je video da Iban ne namerava da ustane, kao i da pokušava na sve načine da oteža doktorima da ga iznesu van terena, sudija je odlučio da se umeša pa je uhvatio fudbalera pod miške i pokušao sam da pomogne u iznošenju.

To je Ibana iznerviralo pa je imao šta da dobaci glavnom arbitru.

Ipak, prošao je bez opomene, dok je Kečrida dobio žuti karton zbog faula, a u svojoj nameri je fudbaler domaćih i uspeo, pošto je meč okončan pobedom 1:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar