Foto: Printscreen Youtube / NK Gorica

Veoma loša situacija u kojoj se našao mladić sa dva pasoša, niko ne zna šta se sa njim desilo, ali postoje razne sumnje.

Švedskom fudbaleru se na ovim prostorima izgubio svaki trag. Tako je bar javio njegov klub, a u danima koji su usledili, otkrivaju se novi detalji i sumnja se na otmicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Abdulah Talal Hamid bio je izložen pretnjama i ucenama pre nestanka pre nestanka u Budimpešti pre nekoliko dana, piše švedski Afronbladet, a prenosi Index.

Njegov otac Talal Hamid Tali kaže da je razgovarao sa sinom oko 11 sati i da je sve bilo spremno za preseljenje, a da već sat vremena kasnije fudbaler nije odgovarao na pozive.

Mobilni mu je bio isključen, a Tali je odmah došao u Budimpeštu da vidi stan svog sina, dok švedski mediji pišu da je igračev „Porše“ i dalje parkiran u garaži.

Policija je provalila u stan, gde je našla pasoš fudbalera, ali ne i ključeve od stana i novčanik, što ne sugeriše ni na šta dobro.

Šveđanin je trebalo da dođe i da pojača hrvatsku Goricu, ali su iz hrvatskog kluba javili da se igraču izgubio svaki trag, nedugo nakon što je iz mađarskog Zalegersega prešao u Goricu.

„Prošle nedelje Abdulah je delovao jako zabrinut. Zvučao je potišteno i nestabilno, ali prvi put mi nije hteo reći o čemu se radi. Samo mi je rekao da bi nešto moglo da se dogodi“, rekao je Tali.

„U hotel u kojem je tada boravio došlo je dvoje ljudi. Jedan od njih mu je pretio da će ga probosti nožem. Hotelsko osoblje pozvalo je policiju koja je nakon nekoliko minuta stigla i odvela muškarce. Posle toga moj sin je bio uplašen“, objasnio je Tali za Aftonbladet.

U ponedeljak su objavljene dramatične vesti o nestanku, a dva dana kasnije da se opravdano sumnja na otmicu igrača koji j eu Budimpeštu došao po lične stvari 19. avgusta.

Na istom mestu je trebalo da pokupi i dokumenta potrebna da bi bio registrovan u Gorici, a oko podneva trebalo je da krene put novog kluba.

Abdulah Hamid je rođen pre 27 godina u Iraku i koji je do sada igrao u više švedskih klubova. Bio je i u pojedinim mađarskim i austrijskim, a u Sloveniji je bio član Tabor Sežane.

Povod za nestanak je navodno ponuda drugog kluba, pre nego što je dogovorio jednogodišnju saradnju sa Goricom. Fudbaler je ocenio da je ponuda tog kluba neozbiljna i to je navodno stvorilo zlu krv.

Otac fudbalera kaže da je njegov sin bio i ucenjivan i da je njegov nesuđeni klub tražio 50.000 evra zbog odustajanja od transfera.

Fudbaler je to odbio i tada su počele pretnje, a jedan od motiva što je došao u Goricu bio je taj da dobije mesto u reprezentaciji.

BONUS VIDEO: Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar