Nenad Lalatović, Foto: Starsport

Srpski fudbalski trener Nenad Lalatović predstavljen je treći put na klupi Radničkog iz Niša.

Lalatović je skoro bio u Borcu iz Banjaluke, ali se vratio u srpski fudbal i kaže da je sada „praktično drugi put u Radničkom“.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je drugi put došao u klub, imao je mogućnost da ode u slučaju inostrane ponude, što se desilo posle mesec dana.

„Ja sam selektirao taj tim i bio sam jako srećan što je Radnički sa tom ekipom uspeo da izbori učešće u Evropi. Ja sam prošle sezone uspeo da spasim Radnički iz Kragujevca od ispadanja, a letos sam preuzeo Borac iz Banjaluke, ali nisam očekivao da tri meseca nećemo odigrati nijednu utakmicu na našem terenu. Ja nisam došao tamo da se selim po nekim drugim gradovima, rekli su mi da ćemo tek za mesec dana da se vratimo u Banjaluku, što ja nisam prihvatio. Mogli smo da budemo i prvi na tabeli, ali nismo uspeli da pobedimo Leotar posle čega sam odlučio da odem“, obrazložio je Lalatović za klupski sajt Radničkog.

Nedavno je bio na utakmici Vojvodine i Radničkog u Novom Sadu i priznaje da ovaj dogovor nije bio očekivan.

„Ništa nije bilo planski, ni sa kim se nisam čuo iz Radničkog iz Niša. Nisam ni znao da igraju Vojvodina i Radnički. Ja živim u Noovm Sadu, kupio sam kartu za taj meč i sasvim slučajno sam se tu našao. Tada je Radnički odigrao dobru utakmicu, Vojvodina je imala i malo sreće. Posle meča sa Mladosti GAT u petak nazvao me je Ivica Tončev, rekao mi je da mu je želja da se vratim u Niš. Seli smo sinoć u Beogradu i dogovorili se za pet minuta“, objasnio je novi trener Nišlija.

Nenad Lalatović Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Otkrio je i da se uslovi saradnje nisu promenili u odnosu na prvi put kad je došao u Niš.

„Ja sam prvi trofej dobio od navijača Radničkog kada smo gostovali u Kruševcu i verujete mi da ga i dan danas ga čuvam i nosim svuda sa sobom. Radiću za isti novac kao i prvi put. Ne želim da tražim ništa više od prethodnog puta. Mogao sam da tražim više, dali bi mi, ali nisam želeo. Ja volim Radnički, proveo sam ovde prelepih godinu dana“, kaže Lalatović.

Slabosti u odbrani vidi kao segment igre gde bi uvodio promene. Ističe i da Radnički ne zaslužuje trenutno mesto koje zauzima na tabeli.

Nenad Lalatović
Nenad Lalatović; Foto: Screenshot Youtube Borac Banjaluka

„Dopada mi se brzina ekipe, to krasi moderan fudbal. Ali nije dovoljna samo brzina u fazi napada, već je potrebna i brzina u defanzivnim reakcijama. Zadnja linija trpi veliki pritisak ako i krilni igrači i vezni igrači ne obvljaju defanzivne zadatke. Mislim da je selekcija igrača dobra, to je jedan kvalitetan tim i uz još dva igrača mogli bi da budu na nivou na kom ja to očekujem. U fazi napada Radnički je bio jako dobar, defanziva je bila slabija, ali igrači moraju da shvate da fudbal bez oba pravca ne postoji. Moraju mnogo više da se bore nego protiv Zvezde i Partizana, to prvo moram da promenim“, naglasio je Lalatović i dodao da će Radnički za svakog biti „tvrd orah“.

Prvi naredni meč Radničkog biće okršaj s Voždovcem 12. septembra.

BONUS VIDEO: Nenad Lalatović o sujeverju i taliji kojom smanjuje nervozu na utakmici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare