Nemanja Matić
Nemanja Matić; Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ne zaboravlja šta je doživeo kao dete.

Nemanja Matić je posle osam godina u Engleskoj prihvatio poziv Žozea Murinja, trenera sa kojim je najbolje sarađivao tokom karijere i odlučio da u nastavku zaigra u Romi.

PROČITAJTE JOŠ

On je u velikom intervju za italijanski „Mesađero“ pričao o svojoj karijeri, stavovima, ali još jednom istakao koliki je patriota i koliko voli svoju zemlju.

Italijane je zanimalo d aim pojasni zašto je prestao da nosi cvet maka koji je bio simbol stradanja i sećanja na žrtve u Prvom svetskom ratu.

„Nosio sam cvet maka godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine. Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natera da stavi moju sliku na noćni stočić“, slikovito je opisao bivši reprezentativac Srbije.

Za Matića je NATO agresija na našu zemlju 1999. nešto što nikada u životu neće zaboraviti, a ni oprostiti.

„Bio sam dete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti“, rekao je Matić.

Javnosti u Srbiji je poznata i anegdota da Matić u svom rodnom selu „Vrelu“ svaki put kada poseti svoj rodni kraj izmiri dugovanja svih žitelja.

„Ne volim mnogo da pričam o tome. Pošto je to sada poznato, mogu reći da je to bio prirodan gest. Trudio sam se i pokušavam da pomognem ljudima iz kraja gde sam rođen. Odrastao sam u siromašnom kraju, gde nije bilo fudbalskog terena. Kao deca imali smo samo loptu. Zato se trudim da deca Vrela imaju bolje detinjstvo, od onoga koje sam ja imao“, istakao je Nemanja Matić.

BONUS VIDEO Navijači Junajteda gromoglasnim aplauzom ispraćaju 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare