Trening fudbalera Bajerna; Foto: REUTERS/Andreas Gebert/Guliver

U nemačkim fudbalskim klubovima počela su testiranje na koronavirus, u prve dve muške lige, u nadi da će se sezona nastaviti sledećeg meseca.

Uprava Nemačke lige rekla je za agenciju dpa da će „testiranje odmah početi“, a plan Bundeslige da se takmičenje nastavi u maju zasniva se na redovnim testiranjima igrača na novi virus.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, s obzirom na to da klubovi kasne sa predviđenom procedurom odluka da se takmičenje nastavi 9. maja je promenjena i u dogovoru sa državnim vrhom zacrtano je da sezona bude nastavljena 16. maja.

Biće potrebno hiljade testova kako bi se završila sezona. To će verovatno biti pre nego što ekipe nastave sa punim treninzima i pre svake utakmice.

Taj plan je podstakao kritike da se troše resursi. Potpredsednik nemačkog instituta za javno zdravlje rekao je prošle nedelje da bi osobe koje imaju simptome trebalo da budu testirane ili svi oni koji su bili povezani sa zaraženima.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar