Foto: Starsport

Povrede i izostanci mu donekle vezuju ruke, ali njegov izraz lica i samouverenost se ne menjaju.

Foto: Nova.rs

I to je dobro za fudbalere naše zemlje kojima je ostalo još nešto manje od devet sati do početka utakmice koju su i mađarski i srpski mediji označili kao utakmicu godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Mađarska i Srbija se sastaju od 20.45 na Puškaš areni u drugom međusobnom meču u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Manje-više svi znamo kako se završio prvi meč u Beogradu pre mesec dana i nije nam se svidelo.

Srbija je odigrala loše prvo i solidno drugo poluvreme, ali je na kraju u tom lošijem poluvremenu dala jedini gol i izgubila sa 1:2.

Propusti i rupe u odbrani skupo su tada koštali „orlove“, pa se među novinarima čulo pitanje „da li je moglo da se izađe u drugačijoj formaciji“.

Piksi već neko vreme insistira na trojici igrača pozadi u srcu odbrane, iako je bilo evidentno da baš u odbrani imamo problema, pa primamo golove za opomenu i od slabijih protivnika poput Litvanije, Bugarske ili Jordana.

Foto: Starsport

Zbog toga je glavno pitanje pred revanš bilo, ne da li će napad igrati dvojica, već da li će odbrana biti sa tri ili četiri momka?

Piksi je najavio promene i rekao otvoreno da je bilo problema kada je Dušan Tadić igrao iza Aleksandra Mitrovića.

Sugerisao je time da će tu biti izvršene neke rokade, dok su govoreći da ćemo ih videti u subotu i da je neke od njih isprobavao na treninzima sa igračima.

Šta ako je to samo „prašina“ u oči Mađarima, čiji je selektor Marko Rosi već rekao da zna kako će Srbija igrati i da ga jedino muči Nemanja Gudelj.

Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Gudelj bi mogao da zaigra i u veznom redu, ali i u zadnjoj liniji, pa upravo njegovo mesto i jeste nešto što bi moglo da stvori nedoumice.

Baš u momentu kad se svi nadaju da će Srbija zaigrati sa „podebljanom“ odbranom i formacijom sa četvoricom pozadi, Piksi može pokeraškog izraza lica da ostavi sve isto uz neke „kozmetičke“ promene.

Ma neka iznenadi i rođenu majku i ostane u formaciji koju je forsirao i do sada, samo neka pobedi, nećemo da se žalimo.

Kao što rekosmo, povrede, ali i izostanci su na neki način uticali da opcije selektora donekle budu sužene. Otpali su Dušan Vlahović, Luka Jović, Mihailo Ristić, a onda pred meč sa Mađarima i Miloš Veljković.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Upravo Veljkovićeva povreda bi mogla da bude deo razloga zbog kog će Srbija istrčati sa tri igrača pozadi, pa će na golu biti Vanja Milinković-Savić i ispred njega Strahinja Pavlović, Nikola Milenković i Nemanja Gudelj.

Da bi se sprečilo da Mađari ordiniraju slobodno u prostoru od sredine do 25, 30 metara od gola Srbije trebalo bi da se pobrinu povratnik Saša Lukić i Nemanja Maksimović, kojima bi istureniji sa bokova trebalo da budu Andrija Živković sa jedne strane, odnosno Filip Mladenović sa druge strane, dok će skroz napred biti Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić sa jedne i druge strane i nešto iza Aleksandra Mitrovića na mestu devetke.

A ako Marko Rosi zaista pogodi bolje od svih šta je Piksi pripremio, onda neka srpski selektor spremi za svaki slučaj i nekog „keca u rukavu“, za kog se nadamo da neće ni morati da ga vadi.

BONUS VIDEO: Piksi dobro raspoložen pred meč godine sa Mađarskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar