Foto: EPA/EFE / Robert Ghement

Reprezentacija Hrvatske se nalazi nadomak eliminacije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj nakon što je u dramatičnoj završnici ostala bez pobede protiv Itlaije.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a Italijani su gol postigli u osmom minutu nadoknade kada je Matija Zakanji na asisteciju Rikarda Kalafjorija zakucao loptu u mrežu.

Hrvatska je tako ostala samo na domenu teorije i čeka da joj se poklope četiri rezultata, a tamošnji mediji se bave i reakcijama iz Srbije.

#related-news_

Tako je index.hr objavio tekst u kojem se osvrće na rekacije humorističke stranice „negujmo srpbki“ koja je napravila seriju mimova i klipova u kojima slavi kiks Hrvata.

„Hrvatska je velika inspiracija za Srbe da se sprdaju na Evru 2024, a posle remija (1:1) u kojem Hrvatska nije uspela da pobedi Italiju i praktično ispala sa Evropskog prvenstva, ponovo su se našalili. Oni su pre meča poželeli sreću „komšijama“ Italijanima i Špancima, sa kojima je Hrvatska u grupi B. Nakon završetka utakmice objavili su niz snimaka i mimova rasplesanih Balkanaca, kao i viralnu snimku kokošaka koje naizgled plešu“, stoji u objavi pomenutog portala.

Foto: Printscreen

Oni u daljem tekstu kratko objašnjavaju istorijat prozivke i stranice i za kraj prenose rečenicu koja je postala viralna.

„Ne navijamo za nikoga, osim da Hrvati ispadnu, sprdali su se Srbi kad je Hrvatska igrala utakmicu protiv Albanije, a njihove objave postale su hit na društvenim mrežama“, piše Index.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare